ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Öykü okuru için sayfalarda gerçekleşen bir atölye çalışması "Öykünün Kedi Gözü" -

   .::


  Yayın Tarihi: 21.9.2010    



Öykü okuru için sayfalarda gerçekleşen bir atölye çalışması "Öykünün Kedi Gözü"



Edebiyat okurlarının yakından tanıdığı Semih Gümüş, Türk öykücülüğünün bir tarihçesini ve öykü eleştirilerini Öykünün Kedi Gözü’nde bir araya getiriyor.

Genç öykücüler için rehber niteliği taşıyan, yazarın sayısız atölye çalışmasının izlerini sayfalarda yaşatan dolu dolu bir başucu kitabı bu.

Öykü ve öykücülüğün Türk edebiyatında her zaman özel bir yeri oldu. Semih Gümüş, öykülerin o özel yerini pekiştirmek için yaklaşık 30 yıldır harcadığı çabayı Öykünün Kedi Gözü’nde sürdürüyor. Kitabın giriş kısmında öykücülüğümüzün bir tarihçesine yer veren Semih Gümüş, daha sonra Nabizade Nazım’dan günümüzün en genç yazarlarına tüm önemli öykücülerimiz hakkında kısa bilgiler aktarıyor. Sonrasındaysa sıra, yazarın seçtiği kitaplar hakkındaki eleştirilerine geliyor. Semih Gümüş’ün eleştirileri okur için tam bir serüvene dönüşerek, öykünün renkli dünyasında kaybolmanın ve tekrar yolunu bulmanın mutluluğunu yaşatıyor.

Edebiyat incelemeleri ve eleştiri konusunda ülkemizin en yetkin isimlerinden Semih Gümüş, Öykünün Kedi Gözü’nde konusuna olduğu kadar Türkçe’ye hakimiyetiyle de okura keyif veriyor. Öykünün Kedi Gözü, Semih Gümüş’ün öykü atölyelerindeki çalışmalarına kılavuzluk edecek biçimde hazırlanmış bir eser. Eserin bir diğer önemli özelliği de genç yazarlar için benzersiz bir başvuru kaynağı niteliği taşıması.








Okunma: 1906
Okunma: 1906

















Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)