ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Sizi ve sevdiğinizi Foça'da şımartmanın adresi "Bülbül Yuvası" -

   .::


Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN
    
  Yayın Tarihi: 21.8.2009    



Sizi ve sevdiğinizi Foça'da şımartmanın adresi "Bülbül Yuvası"



Her şeyin yaşayarak öğrenildiği söylemi her ne kadar insanlar için geçerliyse de, kentleri de kapsadığını göz ardı etmemeli. Kentler de yaşayarak öğreniyorlar kendi kimlikleri için neyin gerekli, neyin gereksiz olduğunu!

İşte Foça... Foça, girinti ve çıkıntılarıyla oldukça dişi ve doğurgan bir kent. Böylesine dişil bir kenti anlamak için bütün kıvrımlarında telaşsız bir serüvenle dolaşmak gerekir ki, gerçekten anlaşılmak istensin! Bütün kadınlar gibi, bütün doğurgan canlılar gibi desem hiç de abartmış sayılmam...

Sevilesi güzel Foça'mız da tıpkı biz insanlar gibi, konuklarını kollarında rahatlatacak en uygun konaklama şeklini yaşayarak zamanla öğreniyor. Akdeniz çanağının bol kepçeden tükettiği betonlaşmış tatil anlayışı zaten Foça'ya hiç gelmemişti ve gelmemesi büyük şanstı desek doğru olur, zira bu sayede Foça hala bakirliğini yitirmeyen bir dişi konumunda. Günümüz dünyasında insanlar yaşama dair farklılıkları çok çabuk değiştiriyor ve tüketiyorlar. Çok fazla insanın topluca yiyip içtiği "herşey dahil" sistemli tatil anlayışları giderek devrini tamamlıyor.



Tam da bu noktada şunu söylemek isterim; Artık insanlar seyahatlerinde kendilerini ayrıcalıklı hissetmeyi, özel davranılmayı, özgün ve yöresel lezzetler tatmayı hedefliyorlar.

Bülbül Yuvası Butik Otel de işte bu gereksinimden doğdu besbelli. Her mevsim hizmet vermeye sevgiyle hazır olan bu özgün mekan, adı gibi şirin mi şirin, son derece şık bir bülbül yuvası. Kendinizi şımartmak istediğinizde Foça'nın tam da kalbinde bir yuvanız var artık. Öyle bir yuva ki; yatağınıza uzandığınızda antik zamanların sanrılarına kapılıp, sirenlerin şarkılarını duyumsayabilirsiniz. Yastığınıza kadar uzanan denizin maviliğinde Phokaialı denizcilerin kayıklarını, kürek hışırtılarını hissedebilirsiniz. Odalarına verilmiş olan Caria, Velia, Alalia, Larisa, Massalia gibi antik çağın İyon yerleşimi isimleriyle, Foça'nın tarihi dokusu ve esrarengiz koylarındaki efsunlu enerjiyi adeta kucaklar, yatağınıza alırsınız.



Massalia isimli odayı gezerken, bir an için Homeros'un antik masallarını zamanda yolculuk tüneline girerek bir kez daha yaşadığımı hissettim. Gökyüzünde kubbeli bir Türk hamamında, kekik kokulu, zeytinyağlı yöre sabunuyla köpürttüğünüz lifiniz ve bakır işlemeli hamam tasınızın madeni serinliği, teninizi okşuyor. Hamamın buz gibi tertemiz mermer arkalığına dayanmış denizi seyrediyorsunuz... Hayallerinize kim engel? Hadi buyrun, sabun köpüklü lifinizi Eleni'ye mi yoksa Gülbeşeker Hanıma mı vermeli sırtınızı sabunlaması için? Ne zor ikilem! Türk Hamamı, Roma Hamamı, her ikisi de bu coğrafyanın bugünlere mirası malum, tene dokunan misler gibi kokan sabunlu lif kimin elinde, ne gam!

Hayaller, onları gerçekleştirebilmemiz için vardır. Bülbül Yuvası'nın zevkli ve tatlı dilli sahibesi Selma Hanımın nazik davetiyle bulunduğumuz bu şık mekanın odalarını gezerken, eşim Turgay'ın "hani ya hiç fotoğraf çekmiyorsun" demesiyle daldığım hayallerimden uyandım!

Aaa evet, Foça'yı hiç buradaki konumuyla yaşamamıştım! Foça bu yuvadan bir başka keyifli. Hani yıllarca tek çocuk olarak yaşarsınız da, bir gün gelir dünya tatlısı bir başka kardeşiniz olduğunu duyarsınız, işte ona benzer bir duygu bu. Önce şaşırma, sonra farklılığı kabul etme ve en sonunda da sevme duygusu. Sevip benimsedikten sonra da müdavimi olma hali. Bülbül Yuvası, galiba insanda bu tür duygulanımlar yaşatıyor...



Alışılmadık şımarma ve şımartılmalar hakkım diyorsunuz Selma Hanımın mekanını görünce, hele son derece özenle hazırlanmış kahvaltıları yok mu... Evinizdeki gibi rahat fakat evinizdekinden çok daha çeşnilendirilmiş bir kahvaltı serüveniyle başbaşa kalıyorsunuz o şirin kahvaltı salonunda. Birileri sizin için her yörenin en güzel ürününü üşenmeden getirip servise koymuş, çeşnicibaşılık yapmış, sizin beğeninize amade kılmış. Evet evet, şımarmak bir çoğumuzun hakkı! Ege otlarından hazırlanmış omlet, katmer, su böreği, sosları özenle hazırlanmış muammara ve zeytin salatalarını, reçellerini, peynirli ve baharatlı biber ve domatesleri zikretmeden geçmek istemiyorum. Sunumlardaki incelik ve şıklık öyle keyifli ki, şaşırma ve şımarmayı aynı anda yaşıyorsunuz. Ben en çok masalarda uçuşan taze yasemin yapraklarıyla şımardım. Ahh tabii bir de kahve sunumuyla. Onu anlatmayacağım size de sürpriz olsun...

Yakışmış. Özgün ve şık bir kuş yuvası olan Bülbül Yuvası Foça'mıza pek yakışmış, ziyaret etmekte biraz geç kaldığımı düşündüm açıkcası!


www.ascifok.com







Okunma: 6393
Okunma: 6393

















Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)