ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir’i inekler basacak…

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 20.4.2010    


İzmir’i inekler basacak…

“Cowparade İzmir 2010” inek heykelleri açıkhava sergisi, Konak Belediyesi’nin desteğiyle İzmir sokaklarını süsleyecek. 850 metre halat kullanılarak, Tayfun Çebi tarafından tasarlanan “Ayın Işığı” inek heykeli Dominik Caddesi’nde İzmirlilerle buluşacak; heykellerden elde edilen gelir, Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı (EBSOV) eğitim burslarına ve Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı’na bağışlanacak. Sergi, Haziran ile Kasım ayları arasında İzmirlilerin beğenisine sunulacak.

“Cowparade İzmir 2010” adıyla ve Konak Belediyesi ve Beyaz Sosyal Sorumluluk Danışmanlığı’nın destekleriyle İzmir sokaklarını, caddelerini renklendirecek birbirinden farklı ve yaratıcı İnek Heykelleri Açıkhava Sergisi’nin basın toplantısı Swiss Otel Grand Efes’te gerçekleştirildi. Elde edilen gelirin, EBSOV ve Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı aracılığıyla sosyal projelere aktarılacağını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, inek heykellerinin turizm konusunda da İzmir’e katkıda bulunacağını söyledi. Eğlence ve kültür-sanat konusunda İzmir’in büyük kazançlar sağlayacağını ifade eden Başkan Tartan, projenin sosyal sorumluluk bilincini de beraberinde getireceğini belirtti. İzmirli sanatçıların uluslararasında tanınırlığının artacağının ifade eden Tartan, “Cowparade İnek Heykelleri Sergisi 8 binin üzerinde inek heykeli, 58 şehirde vatandaşların beğenisine sunuldu. Büyük ses getiren bu serginin İzmir’e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine önemli bir sergi ile sosyal sorumluluğun bir araya gelmesi bizi bu projenin içerisine itti. İzmirli sanatçıların tasarlayacakları inekler, 5 ay boyunca Konak Meydanı’ndan Alsancak’a Alaçatı’dan Çeşme’ye kadar birçok noktada sergilenecek. İzmir Devlet Opera Balesi Başdekoratörü Tayfun Çebi tarafından tasarlanan heykeli Dominik Caddesi’ne yerleştireceğiz. Kentin güzelleşmesine katkı koyacak sergiye İzmirli sanatçıların destek vermesini diliyorum” dedi.

Cowparade nedir?

Farklı desen ve şekillerle inek heykellerinin sergilendiği uluslararası bir açık hava sanat etkinliği olma özelliği taşıyan Cowparade, ilk olarak 1998 yılında Almanya’nın Zürih kentinde gerçekleştirildi. Gerçek boyutta inek heykelleri üzerinde sergilendiği şehrin sanatçıları tarafından tasarımlar yapılıyor ve bu heykeller şehrin önemli yerlerinde sergileniyor. Sergi sonunda satışlarından elde edilen gelir, yardım derneklerine veriliyor. Bugüne kadar 58 şehirde gerçekleştirilen sergide 8 binin üzerinde inek tasarımı sokaklarda vatandaşlarla buluştu. Cowparade ile dünyada 15 milyon dolar gelir yardım derneklerine bağışlandı.

Cowparade İzmir 2010 İKSEV İneği “Ayın Işığı” İzmir Devlet Opera ve Balesi Başdekoratörü Tayfun Çebi tarafından tasarlandı. Gerçek inek boyutunda olan heykelin yapımı 1 hafta sürdü. Heykeli kaplayan 830 metre halatta, İzmir yelkenlisinin ay ışığına bağlı olduğu bir desen yer alıyor. Heykel, Alsancak Dominik Caddesi’ne yerleştirilecek.






Okunma: 2800
Okunma: 2800












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)