ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir’den Foça’ya Ege esintileri getirdiler

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 22.5.2014    


İzmir’den Foça’ya Ege esintileri getirdiler

İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi Ertuğrul Saraç Resim Atölyesi sanatçıları Ege konulu resimleriyle Foça’da sergi açtılar. Tamamı suluboya tablolardan oluşan sergi ilk günden büyük ilgi gördü.

21 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 18.00’da Büyükdeniz sahilindeki Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapılan sergi açılışına Foça Belediyesi Başkan Vekili Ali Aktaş, Kültür Sanat Danışmanı Yazar Hüseyin Yurttaş, sanatçı Ertuğrul Saraç, sergide eseri bulunanlar ve Foçalı vatandaşlar katıldı.

37 ressamın 100 tablo ile yer aldığı sergide ağırlıklı olarak Foça konulu resimlere yer verilirken, İzmir, Kordonboyu, Birgi, Ödemiş ve diğer kentlerinden izlerle, sanatseverlere Ege’den esintiler getirdiler.



Kendisinin de iki tablosunun yer aldığı sergiyle Foça’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ertuğrul Saraç, aralarında değişik yaş ve meslek gruplarından kişilerin bulunduğu öğrencilerinin iki grup halinde karma sergiler yaptığını, Foça’nın resme duyarlı insanlarıyla kendilerini her yıl ilçeye çektiğini söyledi.

Ertuğrul Saraç; “Sergi açmak bir yıllık emeğin gün yüzüne çıkması demek. Ülkemizde salon bulmak, açılış düzenlemek, sanatçıyla halkı buluşturmak yolunda bazı zorluklarla karşılaşıyoruz. Bu anlamda bize yardımcı olan Foça Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Serginin 30 Mayıs 2014 akşamına kadar açık kalacağı ve 10.00 – 20.00 saatleri arasında gezilebileceği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3131
Okunma: 3131












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)