ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Alsancak 13’üncü kez şenlenecek

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 14.5.2014    


Alsancak 13’üncü kez şenlenecek

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği, Alsancak Şenliği bu yıl yine renkli gösterilere ev sahipliği yapacak. 15-16 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek şenlik onüçüncü yılında da İzmirlileri eğlenceye doyuracak.

Bu yıl onüçüncüsü düzenlenecek Alsancak Şenliği’nin tanıtım toplantısı Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya Konak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halim Yazıcı, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Necdet Polat, Alsancak muhtarları ve şenlik sponsorları katıldı. 15-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek şenlik geçmiş 12 yılda olduğu gibi bu yıl da çeşitli konser ve yarışmalara ev sahipliği yapacak. İki gün sürecek etkinlikler sayesinde İzmirliler Alsancak’ta keyifli zaman geçirme fırsatı bulacak.

24 SAAT YAŞAYAN ALSANCAK

Toplantıda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın mesajı da okundu. Başkan Yardımcısı Serpil Güngör tarafından okunan mesajda Başkan Pekdaş, “İzmir’in merkezi Konak ise Konak’ın kalbinin attığı yer de Alsancak’tır. Mahalleli olma heyecanı ve bilincinin yaşayarak geliştirildiği, insanımızın birbirini sevme, paylaşma ve merhaba demenin huzurunu yeniden keşfederek yaşadığı şenliğimizi yine pek çok sivil toplum kurumuyla, kültür sanat insanımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde kuracağımız Kültür Sanat Meclisimiz ile birlikte, ilçemizin kültür politikasını beraberce oluşturacağız” ifadelerini dile getirdi. Başkan Pekdaş ayrıca, tüm İzmirlileri Perşembe günü saat 19.30’da başlayacak kortej yürüyüşüne davet etti. Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay da yaptığı konuşmada şenliğin her yıl büyüyerek devam ettiğine vurgu yaparak, “On üç yıldır Alsancak Şenliği’miz devam ediyor ve her geçen yıl daha da büyüyor, gücümüz artıyor. Biz İzmir’i seven Alsancaklılar olarak bu güzel şehirde böylesi güzelliklerin yanında yer almayı sürdüreceğiz” dedi.

İKİ GÜN DOLU DOLU EĞLENCE

İzmir’in en merkezi semti olan Alsancak’ta 13 yıldır devam eden Alsancak Şenliği, bu yıl da oldukça renkli etkinliklere sahne olacak. 15 Mayıs saat 11.00’da Dominik Caddesi’nde başlayacak olan etkinlikler gün boyu devam edecek. Smart Tango Ensemble ve Flamenco Esmirna konserlerinin ardından 13. Alsancak Şenliği’nin açılışı saat 19.30’da dev kortejle gerçekleşecek. Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca yürüyecek olan kortej, İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu ve Konak Belediye koroları eşliğinde Alsancak Vapur İskelesine ulaşacak. Şenliğin ikinci gününde ise ise 1380 Sokak’ta (La Cigale Restoran önü) “7.Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta Buluşuyor” yemek yarışması düzenlenecek. Saatler 20.00’ı gösterdiğinde ise Alsancak Vapur İskelesi önünde “Sütlü Kakao” konseri ile 13. Alsancak Şenliği final yapacak.


1.GÜN 15 MAYIS 2014 PERŞEMBE

DOMİNİK CADDESİ

11.00-16.00
Hediyelik Eşya ve Pasta, Eğitmen: Aylin Tüzün
Mask Atölyesi, Eğitmen:Eylem Sürer
Konak Belediyesi Resim Yetişkin Kursiyerleri Canlı Performans
Sıcakkan Sanat Çocuk Tiyatrosu Yüz Boyama, Animasyon
Tahta Bacak
Heykeltraş Ekin Erman - Çocuklarla Heykel Atölyesi
Deniz Özgökbel - Çocuklarla Karagöz Atölyesi

Mini Konserler

18.30
Sanart Tango Ensemble

19.30
Flamenco Esmirna

19.30 KORTEJ
Başlangıç ve Toplanma Yeri Kıbrıs Şehitleri caddesi Sevinç pastanesi önü
Bitiş Alsancak Vapur İskelesi

Güzergah: Sevinç Pastanesi önü, Kıbrıs Şehitleri caddesi, Alsancak Vapur İskelesi

Katılım: Katılım: Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Büyükşehir Belediyesi Bandosu, Konak Belediyesi Çocuk Korosu, Konak Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Konak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Konak Belediyesi Mask Atölyesi, Konak Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Konak Belediyesi Yoga Kursiyerleri ,Konak Belediyesi Ritim Atölyesi ,Konak Belediyesi Dans Kursiyerleri, Konak Belediyesi Resim Kursiyerleri, Konak Belediyesi Çağdaş Emekliler Türk Sanat Müziği Korosu ,Konak Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu ,Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu , İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Egezeyder G.S.K, Sokak Sanatları Atölyesi, Bisiklet Derneği, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Kanserle Dans Grubu, Flash Moob Gösteri Grubu.


Türkan Saylan Kültür Sanat Müdürlüğü Önü
17.30
Gün Batımı Sohbetleri
Yöneten Sancar Maruflu
Konuşmacılar; Rakella Asal, Canan Taptan Alber Dalva, Elodi Cantis, Aylin Benazus

Ali Çetinkaya Bulvarı
18.00
Konak Belediyesi Teoman Dalcı Ritim Atölyesi

EFES PASTANESİ ÖNÜ
18.00
Konak Belediyesi Emin Kaptan Ritim Atölyesi

İSMAİL SİVRİ ANIT HEYKEL ÖNÜ

17.00
Konak Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu / Şef: Ahmet Özçağlayan
17.30
Konak Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu / Şef: Servet Önder
18.00
Konak Belediyesi Çağdaş Emekliler TSM Korosu / Şef: K.Kudret Güner
18.30
Konak Belediyesi Çocuk Korosu / Şef: Aslıhan Aksoy
19.30
KORTEJ SONRASI
20.30
Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu / Şef: Bahar Almaç


2.GÜN 16 MAYIS 2014 CUMA

LA CİGALE ÖNÜ ( 1380 Sokak )
14:00-18:00
Yemek Yarışması “ 7.Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta Buluşuyor”
Türk Art Trio

ALSANCAK VAPUR İSKELESİ

19.00 Dj Performans
20.00 Konser “Sütlü Kakao “






Okunma: 2322
Okunma: 2322












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)