ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Sunullah Arısoy Şiir Ödülü Hakan Cem’in oldu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 10.5.2014    


Sunullah Arısoy Şiir Ödülü Hakan Cem’in oldu

Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı(KEGEV) tarafından düzenlenen M. Sunullah Arısoy 2014 Şiir Ödülü "Ölüler İçin Kılavuz" adlı dosyasıyla Hakan Cem’in oldu.

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen M. Sunullah Arısoy 2014 Şiir Ödül Töreni’ne Kaymakam Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Büyükdağ, Belediye Meclis üyeleri Canan İnanç Zehra Arıcı Can, CHP Kadın Kolları Başkanı Diclehan Doyurur, seçici kuruldan Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu ve Halim Yazıcı’nın yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

M.Sunullah Arısoy Şiir Ödülü daha önceki yıllarda Türk dili alanında Emine Yurtçu, Zerrin Küsmez, Selma Kavas, Prof.Dr. Ömer Demircan ,Ali Dündar ve İlhan Türk’e; şiir dalında ise Haydar Ünal, Mustafa Yıldız, Asım Öztürk, Zeynep Kurada, Ayten Mutlu, Turgay Fişekçi, Selahattin Yolgiden, Arzu K.Ayçiçek, Veysel Çolak, Muzaffer Kale ,Ahmet Günbaş, İhsan Topçu ve Ergül Çetin’e verilmiş; Halim Yazıcı ve Hilal Karahan da KEGEV özel ödülüne layık görülmüştü.

Yaşamının son yıllarını Kuşadası'nda geçiren ve ölümünden sonra kendisine ait 8.000 kitabın, eşi Ülkü Arısoy tarafından Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı'na bağışlanmasıyla vakıf bünyesinde adını taşıyan bir kütüphane açılan M.Sunullah Arısoy'un anısını yaşatmak amacıyla verilen ödüller gelecek yıllarda da sürdürülecektir.

16. M. Sunullah Arısoy 2014 Şiir Ödül Töreni’nde Zerrin Bağcıvan, M.Sunullah Arısoy’un “Sabrın Gülü” adlı şiirini okudu. Şiir’in ardından seçici kurul adına konuşma yapan Halim Yazıcı “Sevgili insan, Türk dilinin ve şiirinin değerli ustası Sunullah Arısoy’un kıymetli adının yanına adımın yazıldığı tarih olan 2008’den bu yana Arısoy ailesinin bir bireyi olmaktan onur duyduğum 6 yıldan bu yana, kişilikleri, şiirleri, insan kimlikleriyle bu denli örtüşen iki şiir yoldaşının, Hakan Cem’in ve Ömür Özçetin’in aynı yıl aynı ödüle adlarının yazılması bence şiir tanrısının kendiliğinden bir lütuftur. Bize düşen ise bu lütuf karşısında “Ölüler İçin Kılavuz” eşliğinde yenilsek de “Dendik Düşü” desek de denemeye devam etmek düş’lerimizi” dedi.

Konuşmadan sonra KEGEV Özel Ödülü’nü Ömer Özçetin’e KEGEV Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Sözer takdim etti. Ardından Kaymakam Muammer Aksoy ile birlikte Ülkü Arısoy M. Sunullah Arısoy 2014 Şiir Ödülü Hakan Cem’e birlikte verdi.

Daha sonra ödül törenine katılan davetliler canlı müzik eşliğinde düzenlenen kokteylde keyifli anlar yaşadı.






Okunma: 2578
Okunma: 2578












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)