ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’dan İtalya’ya sanat köprüsü

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 8.5.2014    


Foça’dan İtalya’ya sanat köprüsü

İzmir’in tarihi ve turistik ilçesi Foça yeni bir sanat galerisine kavuştu. İtalyan Ressam Gian Maria Piazzesi ile Türk küratör Berrin Vardar geçen yıl gerçekleştirdikleri Foça ve Alaçatı resim sergilerinin olumlu yankılarını “N. 1 Art Gallery Tuchia-Italia” ( 1 Numara Sanat Galerisi Türkiye - İtalya) ile taçlandırdılar.

Foça Fevzipaşa Mahallesi 212 Sokak’taki Ülkü Pasajı’nda birbirine ekli iki bölümden oluşan galeride resim, fotoğraf ve seramik başta olmak üzere amatör - profesyonel sanatçıların eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Duvarlarını sanat eserlerinin yanı sıra Türk ve İtalyan bayraklarıyla donatan çift galerinin misyonunu iki ülke arasında sanat köprüsü kurarak Türk sanatçıları İtalya’da, İtalyan sanatçıları Türkiye’de sanatseverlerle buluşturmak olarak tanımlıyor.



2014 yılı yaz ayları boyunca sanat faaliyetlerini aralıksız sürdürecek olan galerinin sergi takviminde yer almak isteyenlere Türk ve İtalyan Sanat Danışmanı - Küratörlerce profesyonel destek verilecek.

İLK SERGİ ROMALI VİOLA’NIN “SİSTO KÖPRÜSÜNDE MÜZİSYENLER”İ

N.1 Art Gallery’nin kurucularından Berrin Vardar ilk sergilerini 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 18.00’da yapılacak açılışla gerçekleştireceklerini, yaşamını Güney Afrika’da sürdüren Romalı fotoğraf sanatçısı Viola’nın eserleriyle Türk İtalyan sanat köprüsünün hayata geçirileceğini söyledi.

14 siyah beyaz fotoğrafın yer alacağı ve 19 Mayıs 2014 Pazartesi akşamına kadar açık kalacak serginin Viola’nın yaşam felsefesini de yansıttığını belirten Vardar, fotoğrafların temasının ünlü Rus yazar Gogol’ün “Kentin Kalbi Sokakta Atar” sözünden ilham alınarak belirlendiğini vurguladı.

Berrin Vardar; “ Musica su Ponte Sisto” ”Sisto Köprüsünde Müzisyenler” sergisindeki fotoğrafların tamamı köprüde müzik yapan sokak sanatçıları ve onları izleyenleri anlatıyor. Sanatçı sokaktaki yaşamı fotoğraflarıyla ölümsüzleştiriyor. Viola 1974 Roma doğumlu. Sanat dünyasında bu adı kullanıyor, bu adla tanınıyor. Roma Güzel Sanatlar Akademisi’nde aldığı sanat eğitimini New York’ta yaptığı masterla tamamlayarak fotoğrafçılık konusunda uzmanlaştı. Siyah beyaz karelerle dünya çapında profesyonel sanat yolculuğuna devam ediyor. İnsanların özünü, iç dünyalarını vurgulamaya özen gösteriyor. O bir İtalyan, ancak yaşamını ve çalışmalarını Güney Afrika’da sürdürüyor” dedi.

Vardar sözlerini; çalışmalarını Türk sanatçıların da, başta Roma olmak üzere İtalya’nın değişik kentlerinde sergi açmalarına yardımcı olmak yönünde yoğunlaştıracaklarını, galeriye sergiler dışında sanat ve kültür sohbetleri içinde sanatçı ve sanatseverleri beklediklerini belirterek tamamladı.



Seyfi GÜL







Okunma: 3583
Okunma: 3583












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)