ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Minik ressamın Foça'da açtığı sergi hayranlık uyandırdı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 27.4.2014    


Minik ressamın Foça'da açtığı sergi hayranlık uyandırdı

Altı yaşındaki minik ressam Cemre Ekin Taşpınar'ın, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde açtığı sergi, ziyaretçiler tarafından yoğun bir ilgiyle ve hayranlıkla izleniyor.

Erken yaşta resme olan yeteneği keşfedilen minik Cemre'nin pastel boya ile yaptığı resimler, henüz çok küçük bir yaşta olan ressam adayı için çok olumlu eleştiriler alıyor.

25 Nisan Cuma günü gerçekleşen, ''Cemre Ekin Taşpınar - Pastel Boya Resim Sergisi'' açılışına; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, ilçedeki anaokullarının öğrencileri ve öğretmenleri katıldılar.

Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, minik ressam Cemre'yi yeteneğinden ötürü kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.



Foça'da görev yapan Öğretmen Tülin Taşpınar ve Komando Okulu Başhekimi Ruşen Ekrem Taşpınar'ın kızı olan minik Cemre, iki yıldır özel resim dersi alıyor. Cemre'nin resim öğretmenliğini Reha Midilli İlkokulu Resim Öğretmeni Şenel Nakuz yapıyor. Aile büyükleri arasında ressamların bulunduğu minik Cemre'nin, resme karşı olan bu ilgisinin ve yeteneğinin ardında, genetik bir geçiş olduğu düşünülüyor.

Annesi Tülin Taşpınar, minik ressam Cemre'nin çalışmaları ve sergi hakkında şu bilgileri aktardı; ''Cemre'nin ilk resim çalışmaları, ilk başlarda sıradan bir uğraşı olarak başladı. Her zaman sokakta vakit geçmiyor çünkü. Biz teşvik ettik, ancak kendisi de resim yapmayı çok sevdi. Bir süre sonra baktık ki; biz kendisini resim çalışması yapması için uyarmamıza gerek kalmadan, kendi başına odasına çıkıp boyalarını alıyor ve resim yapmaya başlıyor. Bir resmi tek seferde bitirmiyor, üç-beş seferlik bir çalışma ile bitiriyor. Katkat boyayabiliyor bir resmi. Hoşuna gitmeyince değiştirebiliyor. Tabi bunda aldığı eğitimin de etkisi var. Pastel boya ile çalışıyor ve kaynaştırma tekniğini uygulayabiliyor. Cemre'nin bu çalışmasından anaokulundaki arkadaşları etkilendi. Onu örnek alarak, resme başlayan arkadaşları oldu. Cemre'nin 23 aylık bir kardeşi var. Ona bile örnek oluyor. Cemre resim yapmaya başladığında, kardeşi de kağıt ve kalemi eline alarak bir şeyler çizmeye çalışıyor. Cemre'nin resim sergisi dolayısıyla aldığımız tepkiler gayet olumlu. Sergiyi görmeleri için birbirlerine tavsiye eden ve yeniden görmeye gelen resim severlerin olması, bizi bir hayli mutlu ediyor. Serginin açılış günü olan 25 Nisan, Cemre'nin doğum günüydü. Bu tarihi, ileride Cemre'nin hoş bir şekilde hatırlaması için özellikle seçtik. Sergiyi ziyaret eden tüm resim severlere ve vermiş olduğu destekten dolayı Foça Belediye Başkanı Sayın Gökhan Demirağ'a çok teşekkür ederiz.'' dedi.

Minik ressam Cemre Ekin Taşpınar'ın ''Pastel Boya Resim Sergisi'', 27 Nisan Pazar gününe dek ziyaret edilebilecek.








Okunma: 2984
Okunma: 2984












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)