ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Su Grubu dünya klasiklerinden örneklerle hastane koridorunda

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 3.4.2014    


Su Grubu dünya klasiklerinden örneklerle hastane koridorunda

Genel yönetmenliğini Seba Uğurtan’ın yaptığı Su Grubu ressamları Sağlık İçin Sanat projesi kapsamında Bornova’daki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi koridorlarında sergi açtı.

Hastanenin Muhittin Erel Anfisi bağlantı koridorunda 18 Mart 2014 tarihinde “Dünya Klasiklerinden Örnekler” adıyla açılan sergide, 10 ressamın tamamı yağlı boya 33 tablosu yer alıyor. Sergi 18 Nisan 2014 Cuma akşamına kadar devam edecek.

Daha öncede çeşitli hastanelerde sergiler açtıklarını, amaçlarının insanların sağlık sorunları için çare aradığı mekanlarda, sanatın huzur ve moral verici etkisini hissettirmek, yaşam ve doğa sevgisini görsel sanatlarla ortaya koyarak olumlu bir sinerji yaratmak olduğunu belirten Seba Uğurtan, sergiye grup üyelerinden Yasemin Diren, Nuray İpek, Firdes Arkan, Sebat Şeker, Canan Yemez, Nilgün Ermiş, Tülay Morak, Sevil Çaylak ve Ceyda Kiraz’ın tablolarıyla destek verdiğini söyledi.



Ziyaret ve muayene için gelenlerden, sağlık çalışanlarına ve hastane personeline kadar her kesimden, hastane sergileri konusunda olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Uğurtan bu sergilere değişik sağlık mekanlarında devam edeceklerini söyledi.

“Seba Uğurtan Sanat Galerisi Su grubu olarak yurtiçi ve yurtdışında sayısız etkinliklere, kişisel ve karma sergilere katıldık. Ancak en mutlu olduğumuz yerlerden biri hastane sergilerimiz. Yüzünde sıkıntı olan insanların bu tabloları izlerken, yanından geçerken, gözlerinin başka bir ışıltıyla parladığını görüyoruz. Hastanelerde açtığımız sergiler ve hastanelere hediye ettiğimiz yüzlerce eser ile sanatın tedavi edici gücünü kullanıyoruz ve bize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz.” diyen Seba Uğurtan bu amaçla resim toplama kampanyası düzenlediklerini anlattı.

HASTALARA SANATLA UMUT KAMPANYASI

Uğurtan; “Dünyanın gelişmiş sağlık kuruluşlarından uzmanlar, bize ilettikleri görüşlerde, sanatın, özellikle resmin umut verici ve tedavi edici özelliği olduğunu vurguluyor. Bazı hastaneler oluşturdukları arşivden tablo seçtirerek hasta odalarına her gün başka resimleri astıklarını bile söylüyorlar. Bugüne kadar yaptığımız kampanyalarla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine 350, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine 150, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine 20, Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne 60 tablo hediye ettik. Tablolarla donattığımız başka kurumlarda var. Şimdi sırada öncelikle Tepecik’teki SSK ve Göğüs Hastalıkları Hastaneleri ile sonrasında diğer hastanelerimiz yer alıyor. Sağlık kuruluşlarından gelen talepleri karşılamak üzere kendi grubumuz dışında tüm dünyadan ve Türkiye’den, özellikle profesyonel ressamların özgün çalışmalarını bize ulaştırmalarını diliyoruz. Sanatı yaşamın sürdüğü her yerde hayatın moral veren bir parçası yapmak üzere tüm sanatçıları bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Sözlerini;”Hastanelerinin koridor ve odalarını tabloların süslediği, sokaklarında sanat aktivitelerinin düzenlendiği, eğitimlerinin verildiği, resim yapıldığı bir İzmir en büyük hayalimizdir” diyerek bitiren Uğurtan; kampanyaya katkı yapmak isteyen tüm sanatçıların +90 232 445 33 40 no.lu telefondan kendileriyle iletişim kurabileceklerini bildirdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2898
Okunma: 2898












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)