ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Öncü Kadınlarımız Sergisi Konak’ta

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 21.3.2014    


Öncü Kadınlarımız Sergisi Konak’ta

Cumhuriyet’in 90’ıncı yılı onuruna düzenlenen Öncü Kadınlarımız Sergisi, Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde açıldı. Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı, Türkan Saylan, Sabiha Bengütaş, Süreyya Ağaoğlu, Afife Jale, Semiha Berksoy, İdil Biret, Suna Kan, Sabiha Gökçen, Keriman Halis, Mihri Müşfik gibi öncü Türk kadınlarının yine çoğunluğu kadın ressamlar tarafından hazırlan portrelerinden oluşan sergi büyük ilgi topladı. 2009 yılından bu yana yurdun dört bir yanında sergilenen, kalıcı ve gezici müze niteliğindeki ‘Öncü Kadınlarımız Sergisi’ bu yıl Cumhuriyetin 90’ıncı yaşını vurguluyor. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, sergide kadının yine verdiği emeklerin görülmeye değer olduğunu söyledi.

Açılışta konuşan sergi küratörü ressam Ülkü Cılızoğlu “Sergideki eserler, tarihimize isimlerini altın harflerle yazdırmış, ilklere öncülük etmiş kadınların; usta sanatçıların kişisel kurgularıyla ve özgün teknikleriyle resmedilerek ele alındı. Amacımız, Cumhuriyet 90’ıncı yılını yaşarken öncü kadınlarımızı anmak, tanımak, anlamaya çalışmak ve mücadelelerine bir kez daha saygı duruşunda bulunmaktır” dedi.

Türkiye’nin öncü kadınlarının resmedildiği 50 eserden oluşan sergi, 28 Mart tarihine kadar Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde açık kalacak.






Okunma: 1618
Okunma: 1618












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)