ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ressam Mutlu Dölek’in “Kaçan Kadınlar” isimli 3. Kişisel sergisi Galeri EN’de….

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 15.3.2014    


Ressam Mutlu Dölek’in “Kaçan Kadınlar” isimli 3. Kişisel sergisi Galeri EN’de….

Ressam Mutlu Dölek’in “Kaçan Kadınlar” isimli 3. Kişisel sergisi 20 Mart – 20 Nisan tarihleri arasında Galeri EN’de İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

“İlk kişisel serisi olan “Düet Biri” i 2007 yılında gerçekleştiren sanatçı, bu sergide ustalarla düet yaptığı hikayelerden yola çıkmıştı.

2013 yılında izleyenleri ile buluşturduğu “Düet İki” isimli 2. sergisinde ise iki farklı üslupta sanatçının kendisiyle düet anlarını tuvale yansıtmıştı.

Sergiler dizisinin 3.sü, önceki sergilerin devamı niteliğinde. Ressam Mutlu DÖLEK ıskaladıklarını düşündükleri yaşamdan bir türlü kaçamayan kadınların, nefeslendikleri anlarını tuvale resmediyor. Fırçasının tuvale değip, onun üzerinde dolaşması ile oluşan görüntü, daha çok kadının gizli bir kaçışı üzerine kurulu. Resimlerine bakan izleyicide yarattığı ürperti duygusu ise kadın olgusunun ardındakini görmesinde saklı.

Yapıtlarında doğrudan kendi cinsini aramak üzerine yola çıkan sanatçı, ülkemizdeki kadın sorunları ile ilgili birçok konuya da dikkat çekmek istiyor. İzleyenlerini bilinçaltından sürekli hesaplaşmaya çağırıyor.

Ressam Mutlu Dölek’in farklı teknikler kullandığı bu seride figür dışındaki alanları parçalayarak kendi içinde de evrimselleşmesi dikkat çekiyor. Farklı ebatlardan oluşan bu seride yansıma unsurunu ön plana çıkararak digital yaşama da selam çakıyor sanatçı. O bu sergide soluklanma an’ına sıkışmış kadınları farklı dokulardaki fonlarla ifade ederken, sanat aracılığıyla korku, acı, şiddet, çoşku, nefret vb. temel yaşantı içerikleriyle sınırlı duyguları göreve çağırıyor.

“Kaçan Kadınlar” sergisi Mutlu DÖLEK’in resimleri ile diyaloğa girip, hesaplaşmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat……”


Atölye En
1444 Sok No:4 D:2 Alsancak İzmir






Okunma: 1907
Okunma: 1907












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)