ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka’da Arjantin ezgileri ve tango

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 13.3.2014    


Karşıyaka’da Arjantin ezgileri ve tango

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi yine çok farklı iki konserle sanatseverlere aşkın, tutkunun, hüznün dansı Tango ile Arjantin şarkılarını buluşturmaya hazırlanıyor. 13 ve 15 Mart tarihlerinde gerçekleşecek iki ayrı konserde, ilk olarak Arjantin ezgileriyle tanışacak olan Karşıyakalı sanatseverler, bir sonraki konserde ise, tangonun büyüsünü yaşayacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Burcu Kılıç Sayın ile bariton Cengiz Sayın; 13 Mart 2014 Perşembe günü saat 20.30’da Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesinde “Buenos Aires’ten Karşıyaka’ya” başlığıyla Arjantin Şarkıları – Tangolar içerikli bir konser verecek. İkiliye piyanoda İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestra şeflerinden Tulio Gagliardo Varas’ın eşlik edeceği gecede, Carlos Cardel’in tango ritimlerinden oluşan şarkıları farklı bir biçimde yorumlanacak.

15 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30’daki ikinci konserde ise, Tango müziğini ülkemizde canlı olarak seslendiren az sayıdaki gruplardan biri olan Sanart Tango Ensemble sahne alacak. Bandoneonda Gustavo Battistessa, kemanda İlhan Çınar, gitarlarda Ricardo Moyano, Ali Öztürk kontrabasta Osman Yaldız’dan oluşan grup Arjantin tango, milonga ve valslerinin sevilen örnekleri, Türkçe tangoların seçkin yapıtlarını “Buenos Aires’te Bir Gece” başlığıyla Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’ndeki konserde seslendirecek.

Buenos Aires’ten geleneksel çalgılarıyla, tango, milango ve valslerle kuşanmış olarak yola koyulan müziğin estireceği rüzgârların tanıklığı için etkinlik davetiyeleri, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden ve Belediye Kültür Müdürlüğünden sağlanabilir. (Tel. 0.232. 330 64 04)






Okunma: 1561
Okunma: 1561












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)