ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Sahnesinde Berkin için “Benden Selam Söyle Anadolu’ya”

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 12.3.2014    


Foça Sahnesinde Berkin için “Benden Selam Söyle Anadolu’ya”

Yunanlı kadın yazar Dido Sotiriyu’nun “Benden Selam Söyle Anadolu’ya” romanından uyarlanan tiyatro oyunu 11 Mart 2014 Salı günü saat 20.00’da Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Foça Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Aslıhan Işık Sahne ve Gösteri Sanatları Merkezi Yeryüzü Sahnesi oyuncuları tarafından sahnelenen duygu yüklü oyun Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’a ithaf edildi.



Oyun; yazarının da doğum yeri olan Aydın’ın bugünkü adı Şirince Köyü’nde yaşayan Manolis Aksiyotis ile Türk arkadaşı Şevket’in arkadaşlığını anlatan bölümle başladı. 1.Dünya Savaşı yılları, Rum ve Ermeni asıllı gençlerin Osmanlı ordusuna alınmaları, Anadolu’nun işgali ve Kurtuluş Savaşı ve İzmir’in Kurtuluşu ile biten süreçte yaşanan acılar, o yıllara ait fotoğraf ve dönem müzikleriyle desteklenerek aktarıldı. .Son bölümde Yunanistan’a mülteci olarak göçmek zorunda kalan Manolis’in “Anayurduma selam söyle benden Kör Mehmet'in damadı. Benden Selam söyle Anadolu'ya. Toprağını kanla suladık diye bize garezlenmesin. Ve kardeşi kardeşe kırdıran cellatların Allah bin belasını versin” sözleriyle ve salonu dolduran izleyicilerin ayakta ve coşkulu alkışlarıyla bitti.

Oyun sonrası Foça Belediye Başkan vekili Cenk Bakırlı “Bundan sonra Tarih’in Manolis ve Şevket’in dostluğunun bozulmadığı sayfalardan oluşmasını diliyorum” diyerek oyunu yazan ve yöneten Haluk Işık ile oyuncular Yasemin Şimşek Tüzün, Yılmaz Tüzün, Aydın Kahveci, İlker Yasin, Aslıhan Işık, Neslihan Erkaya, Alpay Yurtsevenler, Serap Çiğdem Şahin, Doğukan Yurt ve yardımcı ekibi kutlayarak çiçek verdi.

Oyuncular sahneden alkışlarla uğurlandı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2730
Okunma: 2730












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)