ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
‘‘Üreten Kadınlarımız’’ Foça’da tuvale yansıdı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 11.3.2014    


‘‘Üreten Kadınlarımız’’ Foça’da tuvale yansıdı

‘‘Üreten Kadınlarımız’’ isimli resim sergisi, Foça Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’’ etkinliklerine, artı bir anlam ve değer kattı.

Ressam-Heykeltraş Hamidiye Türkan Kurt’un yağlıboya tekniği ile yapılmış 27 eserinden oluşan resim sergisi, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ressam-Heykeltraş Hamidiye Türkan Kurt’a, ‘‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’’ etkinliklerine katkılarından ötürü teşekkür plaketi verdi.



Yakın bir gelecekte ‘‘Anadolu Kadınları’’ temalı bir heykel sergisi de açmak istediğini belirten Hamidiye Türkan Kurt, düşüncelerini şöyle ifade etti;

‘‘Kadınlar çok önemli, kadınlarımız benim için çok önemli. Onlar bizim analarımız. Onların haklarını ödeyemeyiz. Ne öğrendiysek onlardan öğrendik. Çok isem bugün, onlardan aldıklarımla çoğum. Ve felsefem de şu; kendi öğrendiklerimi ikiye katlayarak, kızıma aktarmam gerekiyor. Bunun için emek harcadım. Bir ulus kadınını önemserse, kadın başöğretmendir. O eğitecektir hepimizi. Kırmızıdır kadının rengi, Türkiye’de kırmızıdır. Kırmızı; heyecandır, sıcaklıktır, üretimdir, emektir, topraktır. Onun için çalışmalarımda, kadınları daha çok toprakla; tarlada, bahçede çalışırken ve kırmızı renk tonlarında resmediyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bütün kadınlarımıza kutlu olsun diyorum. Önce biz kadınlar birbirimizi çok önemseyelim istiyorum ve ben çocukluğumdan beri bunun için çaba harcadım. Gücüm ne kadarına yeterse. Bu sergimi, kadınlarımıza ithaf ediyorum. Hepimiz birbirimizi çok sevelim ve önemseyelim. Destekleri için, Foça Belediye Başkanı Sayın Gökhan Demirağ’a ve geldikleri için tüm sanatsever dostlarıma çok teşekkür ediyorum.’’

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde açılan sergi, 14 Mart 2014 Cuma gününe dek ziyaret edilebilecek.








Okunma: 2062
Okunma: 2062












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)