ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İZİKAD’dan anlamlı sergi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 8.3.2014    


İZİKAD’dan anlamlı sergi

‘İş’te Kadın Güçlü Kadın’ sloganıyla kadınların iş hayatındaki başarısını ön plana çıkararak yoluna yeni üyeler ve yeni projelerle devam eden İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile İnner Wheel 244. Bölge Federasyonu ile birlikte ‘Cumhuriyet’i Taşıyan Kadınlar’ konulu bir fotoğraf sergisi açtı. Mevhibe İnönü, Latife Hanım, Benal Nevzat, Ayşe Mayda, Zuhal Yorgancıoğlu ve Cumhuriyet’e tanıklık etmiş İzmirli pek çok başarılı kadının fotoğraflarından ve Atatürk’ün kadınlarla ilgili söylediği metinlerin yer aldığı fotoğraf sergisi dernek üyesi kadınlar ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın katılımıyla Atatürk Lisesi’nde açıldı. 8 Mart’a kadar açık kalacak sergi modern, çağdaş Türk kadınının profilini gözler önüne seriyor. Serginin onur konuğu ise Ayşe Mayda’ydı.

İZİKAD Dernek Başkanı Candan Çilingiroğlu, özellikle gençlerin sergiyi gezmelerini istediğini belirterek, “Fotoğraflarda 74 yıl önceki albümlerde yer alan kadınların ne kadar modern ve çağdaş olduğu görülüyor. Gençlerin Türk kadınının nereden nereye geldiğini görmesi için bu sergiyi görmesi lazım. İzmirli kadınlar olarak Atatürk’e olan şükranlarımızı sunmak için bu sergiyi açtık” dedi.

İnner Wheel 244. Bölge Federasyonu Başkanı Sümer Erdinç, Türk kadınlarının Atatürk sayesinde Avrupalı kadınlardan önce yasal haklara tepeden inme olarak sahip olduğunu dile getirerek, “Türk kadınları olarak çok şanslıyız ancak bu hakları yeterince kullanamıyoruz. Türk kadını hala toplumsal yaşamı paylaşma mücadelesi içinde. Kadınımızı el ele vererek daha güçlü ve Uygur bir ülke haline getirebiliriz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Türkiye’nin ilk Ortadontisti Ayşe Mayda “Cumhuriyet’ten önce de sonra da varım. Bu sergiyi düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da kadınları kutlayarak, “Yerel yöneticiler olarak temel görevimiz toplumun önünü açmak. Bu konuda en büyük örneğimiz ise Ulu Önder Atatürk. O olmasaydı hiç birimiz bu noktada olamayacaktık. Toplumun yarısını oluşturan kadınların yeterince özgür, etkin ve güçlü olmamasını halinde toplumun hiçbir yere gelemeyeceğini net olarak ifade etmiş. Ben de sizlerin çabalarına çorba tuz misali katkıda bulunuyorum” dedi.

Milli Kütüphane Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi Puğ da şiir okuyarak açılışa renk kattı.






Okunma: 1677
Okunma: 1677












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)