ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka Opera’da İngiliz tınıları

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 6.3.2014    


Karşıyaka Opera’da İngiliz tınıları

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi yine çok farklı bir şan konseri ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. İlk kez İngiliz Operasından örneklerin seslendirileceği konser, interaktif ilk bölümü nedeniyle de sanatseverler tarafından merakla bekleniyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Otilia Radulescu İpek ile bariton Caner Akgün farklı yorumlarıyla; 06 Mart 2014 Perşembe günü saat 20.30’da Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde Sözcükler ve Notaların Gizemi içeriğiyle “Soprano ve Bariton’dan Bir Seçki” başlıklı konser verecek. Birinci bölümde Akgün’e İstanbul Devlet Opera ve Balesi korrepetitörlerinden Fügen Yiğitgil, ikinci bölümde Radulescu İpek’e İstanbul Devlet Konservatuvarı korrepetitörlerinden Terane Abbaszade eşlik edecek. İngiliz Operası hakkında sunumu ile İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden Yiğit Günsoy sanatseverleri bilgilendirecek.

Konserin ilk bölümünde bariton Akgün; Brahms’ın “Vier ernste Gesange”, Mahler’in” Lieder eines fahrenden Gesellen”, Ravel’in “Five Greek Folk Songs” başlıklı liedlerini seslendirecek. Günsoy’un bilgilendirmesi ile başlayacak İkinci bölümde ise soprano Radulescu İpek, İngilizce metinleri ele alacak ve Purcell’in “The Fairy Quenn”, Handel’in “Acis&Galatea”, Stevenson’un “The Last rose of summer”, Floyd’un “Susannah”, Gershwin’in “Porgy and Bess” operalarından bölümler seslendirecek.

Sanat yaşamları başarılarla dolu, ortak özellikleri olan eğitmenlik görevlerini başarıyla sürdüren sanatçıların sahne alacağı gecede; Brahms, Mahler ve Ravel’in çalgı ve insan sesine de aynı oranda duydukları ilgi ve armonik buluşlarıyla deha niteliklerine vurgu yapılacağı, Sullivan, Quilter, Floyd gibi ünlü bestecilerin unutulmaz yapıtlarını en güçlü tınılardan dinleme şansı bulacağımız bu keyifli gecenin davetiyeleri, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden ve Belediye Kültür Müdürlüğünden sağlanabilir. (Tel. 0.232. 330 64 04)






Okunma: 1404
Okunma: 1404












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)