ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Büyükşehir’den Alzheimer Paneli

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 13.2.2014    


Büyükşehir’den Alzheimer Paneli

İzmir Büyükşehir Belediyesi, giderek yaygınlaşan Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratabilmek amacıyla "Sevdiklerinizi Unutmayın, Birlikte Hatırlayalım" başlıklı bir panel düzenledi. AASSM’deki panel Cuma günü saat 14.00’da başlayacak.

Kentte giderek artan yaşlı nüfusunu dikkate alarak bir dizi proje üreten ve “Yaşlı Dostu Kent” ödülüne layık görülen İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Sevdiklerinizi Unutmayın, Birlikte Hatırlayalım” sloganıyla, alzheimer hastalığıyla ilgili önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Alzheimer Vakfı işbirliği ile 14 Şubat Cuma günü, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, saat 14.00'da başlayacak “Alzheimer Farkındalık Paneli”nde akademisyenler, hastalıkla ilgili tüm sorulara cevap vererek sağlıklı ve mutlu bir yaş alma süreci için yapılması gerekenlere dair önemli bilgiler aktaracak.

Panelin açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi ve Ege Geriatri Derneği kurucu üyelerinden Dr. Türkegül Kocaoğlu yapacak. Dokuz Eylül Üniversitesi İç Hastalıkları Geriatri Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ahmet Turan Işık ile Alzheimer Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Engin Eker'in konuşmacı olarak katılacağı panelde, alzheimer hastalığı anlatılarak, hastalığı önleme yolları hakkında önemli ipuçları verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerinin gündelik yaşamından kesitler sunan “Hafızalardaki Huzur” isimli fotoğraf sergisinin açılışı da aynı gün gerçekleştirilecek. Sergi, 21 Şubat 2014 tarihine kadar gezilebilecek.

Yaşlılar için özel projeler

İzmir Büyükşehir Belediyesi dayanışmayı ön plana çıkaran “Gençler Yaşlılar El Ele” projesi, yaşlı ve hasta bakım kursları, aşevi, Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nde sunulan hizmetler, Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, Alzheimer ve Demans Hastaları Buluşturma Merkezi, Eşrefpaşa Hastanesi’nin sosyal uygulamaları, Buca Sosyal Yaşam Kampusü ve Müyesser Turfan Güçsüzler Evi gibi çalışmalarının yanı sıra, 2013 yılında IFA (Uluslararası Yaşlılık Federasyonu) ve Türkiye Yaşlılık Konseyi tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Yaşlılık Girişimi Fuarı'nda "Yaşlı Dostu Kent" ödülüne layık görüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi iş birliği ile Aralık 2013'te “Yaşasın Yaşlanıyorum” sloganıyla “Sağlıklı ve Başarlı Yaşlanma Paneli” düzenlenmişti. Büyükşehir Belediyesi tarafından bilgilendirme amaçlı panellerin devam etmesi hedefleniyor.






Okunma: 1404
Okunma: 1404












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)