ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bağlama Konseri, Foçalı müzikseverlere keyifli anlar yaşattı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 8.2.2014    


Bağlama Konseri, Foçalı müzikseverlere keyifli anlar yaşattı

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde verilen‘‘Foça Belediyesi Bağlama Kursu Konseri’’ Foçalı müzikseverlere keyifli anlar yaşattı.

6 Şubat 2014 Perşembe günü akşamı, saat 20.00’da başlayan konsere; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bazı Belediye Meclis üyeleri, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer ve her yaştan çok sayıda müziksever katıldı.

Foça Belediyesi Bağlama Kursu Korosu, yaklaşık 1,5 saat süren konser boyunca, beraber ve solo eserler seslendirdi.



Şef Alaaddin Yiğit yönetiminde verilen konserde; Ayça Yıldırım, Cengiz Kalan, Emre Dilmeci, Eren Aslan, Gülser Baykal, Gürkan Furkan Gürışık, Hasan Aktaş, Hüseyin Can Kuluç, Hüseyin Hakan Gürışık, İlknur Kara, İmdat Keleş, Mahişeker Yılmaz, Metin Taşkıran, Münire Altın, Nurgül Elbilek, Selda Gürışık, Seval Çalık, Umut Can Çetinkaya, Vahiettin Yılmaz, Vildan Balta ve Yurdagül Balamir, bağlamaları ile yer aldı.

Bağlama kursu öğrencileri, Balıkesir yöresinden alınan ‘‘Yandım Ayşe’m’’ isimli eser ile başlayan programda; ‘‘Çay Benim Çeşme Benim’’, ‘‘Güzelliğin On Par’etmez’’, ‘‘Bir Şafaktan Bir Şafağa’’,‘‘Ah Bir Ataş Ver’’, ‘‘Şaha Giderim’’, ‘‘Güneş Topla Benim İçin’’, ‘‘Çökertme’’, ‘‘İzmir’in Kavakları’’, ‘‘Odam Kireç Tutmuyor’’, ‘‘Böyledir Bizim Sevdamız’’, ‘‘Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım’’ isimli eserlerini koro olarak seslendirdi. Ayrıca, ‘‘Şu Metrisin Önü’’- Gülser Baykal, ‘‘Ben Seni Sevdiğumi’’- Selda Gürışık, ‘‘Karlı Kayın Ormanı’’ - Vahiettin Yılmaz ve ‘‘Seher Yıldızı’’- Cengiz Kalan tarafından solo olarak seslendirildi.

Konserin misafir sanatçısı Kerem Ergürlek’e, bağlaması ile Eren Aslan eşlik etti.

Foça Belediyesi Bağlama Kursu Konseri, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de çok sevdiği Rumeli Türküsü ‘‘Vardar Ovası’’ ve ‘‘Hayde Gidelum Hayde’’ isimli eserin çalınmasının ardından sona erdi.

Konserin finalinde sahneye davet edilen, Kaymakam Niyazi Ulugölge ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; Şef Alaaddin Yiğit’i ve öğrencilerini, başarılı konser dolayısıyla tebrik etti ve teşekkür çiçeği verdi.








Okunma: 2516
Okunma: 2516












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)