ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Şair Namık Kuyumcu son kitabıyla “Merhaba” dedi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 6.2.2014    


Şair Namık Kuyumcu son kitabıyla “Merhaba” dedi

Şair yazar Namık Kuyumcu’nun “Aşk Bağışlamasın” isimli son şiir kitabı yayımlandı. Kuyumcu kitabının imza ve tanıtım gününde okuyucularıyla buluştu. Konak Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı, Türkiye Yazarlar Sendikası Ege Bölge ve İzmir Aydın ve Sanatçılar Platformu Temsilcisi Namık Kuyumcu, İzmir Kanguru Kültür Merkezi’nde, edebiyatçılar ve sanatseverlerle bir araya geldi. Kuyumcu’yu yalnız bırakmayan yazar ve şair dostları şunları söyledi:

Yazar Asuman Susam: “Her türlü haksızlığa ve eşitsizliğe karşı, itiraz ve isyan, Namık Kuyumcu şiirinin en önemli özelliklerindendir.”

Kanguru Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Aydın Şimşek; “ Namık Kuyumcu şiirleri; toplumsal tarihsel bellek haritasında gezerek, son şiir kitabı Aşk Bağışlamasın’da, her anlamda bir tenelsüzlüğü içeren, anarko bir kitaptır. Rengi yine siyahtır.

Şair Tuğrul Keskin: “Namık Kuyumcu, eski şiir geleneğimizin birikimini alarak ve süzerek ama buna da kapalı durarak, yepyeni bir yazma ve söyleme aşkınlığını denemektedir şiirlerinde. Bu pek alışıldık bir zenginlik değildir. Bu nedenle de özgün ve yüksek şiirler yazmaktadır. Kuşağının en önemli şairlerindendir.”

Şair yazar Hayri K. Yetik: “Namık’ın hayatı şiirine dahildir sanki. Samimi ve cesurdur. Ağlaması, inlemesi olmayan, tüm iktidar ilişkilerine ve adaletsizliklere karşı, aşkta dahil, karşı bir şiirdir. Kiminde haksızlıklara karşı bir Don Kişottur, kiminde zorbalığa karşı, bir kara şövalye. Bunun şiirini kurmuştur. “






Okunma: 1579
Okunma: 1579












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)