ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Macar sanatçılardan Karşıyakalılara Barok tınılar

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 19.1.2014    


Macar sanatçılardan Karşıyakalılara Barok tınılar

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi farklı bir etkinliğe daha imza attı. 2. Karşıyaka Barok Günleri kapsamında Macaristan’dan Budapeşte Contraston Barok Müzik Topluluğu İzmirli sanatseverlerle buluştu. Barok müziğinde Dünya genelinde pek çok başarıya imza atmış grubun gösterisi salonu dolduran müzikseverlerin büyük beğenisini topladı.

Karşıyaka Opera’da gerçekleşen Barok Günleri’nin ikinci konserinde müzikseverler, dünyaca ünlü bir grubu dinleme imkanı buldu. Avrupa’nın ve Dünyanın pek çok kentinde konserler veren Contraston Topluluğu’nun repertuarının temelini Handel, Bach, Vivaldi gibi barok ustaların, birbirinden güzel eserleri oluşturdu. Grupta bas partisini çalan sanatçının, normalde olması gerektiği gibi, çello ya da kontrabas yerine, hayli sıra dışı bir şekilde, bas klarnet çalıyor olması, konseri ayrıcalıklı kılan yönlerden biri oldu. Müziğin ritmiyle unutulmaz saatler yaşayan müzikseverler Macar sanatçıları uzun süre alkış yağmuruna tuttu.

Karşıyaka Barok Günleri’nin üçüncüsü ile 20 Ocak 2014 Pazartesi saat 20.00’da gerçekleşecek. “Barok Müzikten Örnekler” ismiyle gerçekleşecek konserde Türk, Alman, İtalyan ve Hırvatistanlı sanatçılardan oluşan grup sahne alacak.






Okunma: 1335
Okunma: 1335












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)