ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Birlikte açtıkları ilk sergi İzmir’de

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 19.1.2014    


Birlikte açtıkları ilk sergi İzmir’de

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi, ‘Pınar Genç ve Soner Genç Seramik Sergisi’ açılışına ev sahipliği yaptı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın açılışını gerçekleştirdiği sergiye İzmirli sanatseverler yoğun ilgi gösterirken Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Halil Yoleri, Seramik Bölüm Başkanı Sevim Çizer, tanınmış seramik sanatçıları Bingül Başarır ve Pervin Özdemir ile Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Serpil Güngör de açılışa katılanlar arasındaydı.

Eserleri ilk kez yan yana

Aynı zamanda akademisyen de olan iki sanatçı, 30 yıla yakın sanat yaşamlarında ilk kez birlikte sergi açtıklarını dile getirdi. Soner Genç, “27 yıllık seramik yaşantımızda 150’yi aşkın sergi açtık ama ilk kez eşimle beraber bir sergi açıyoruz. Beraber gerçekleştirdiğimiz ilk serginin İzmir’de olması ayrı bir önem taşıyor” dedi.

103 eserden oluşan sergiye İzmir’de yaşanan ilgiden çok mutlu olduklarını ifade den Pınar Genç de “İzmir’de eserlerimizin yakından takip edilmesi bizim için büyük anlam taşıyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın sanatçılara fırsat vermesi ve sanata destek olması gerçekten çok önemli” şeklinde konuştu.

Siyasete sanat aşısı

Dünya çapında iki sanatçıyı İzmir’de konuk etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan kültür ve sanatın yaşamın her alanına farklı bir duruş getirdiğini vurguladı. Özellikle siyasetin yeni bir pencereye ve ufka ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Başkan Tartan, sanatın etkisini şöyle dile getirdi:

“Sanatın insanı dinginleştiren, yaşamında yeni ufuklar açan bir yanı var. Kültür ve sanatın ışığı insanlara çok şey katıyor. Birçok şeyde olduğu gibi siyasetin de gittikçe vefasızlıklar, yanlışlıklar içine girmesi kültür ve sanat yoksunluğuna da bağlı. Siyaset o kadar yozlaştı ve körleşti ki aslında siyasetin de yeni bir renge, ufka sahip olması için kültür ve sanatın güzelliğinden yararlanması gerekiyor.”

Farklı ve iz bırakan bir sergi görmek isteyenlerin kaçırmaması gereken sergide Pınar Genç’in horoz figürleri dikkat çekerken Soner Genç’in mavi tonlarının hakim olduğu üç boyutlu eserleri hayranlık yarattı. 103 eserin sergilendiği ‘Pınar Genç ve Soner Genç Seramik Sergisi’ ay sonuna kadar Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.






Okunma: 1481
Okunma: 1481












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)