ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dünya şairi Nazım Hikmet Karşıyaka’da anılacak

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 17.1.2014    


Dünya şairi Nazım Hikmet Karşıyaka’da anılacak

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli şairlerden Nazım Hikmet, doğumunun 112. yılında Karşıyaka’da anılacak. Karşıyaka Şiir Atölyesi 18 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 14.00’da Çarşı Sanat Galeri’sinde gerçekleştireceği etkinlikte Nazım Hikmet’in hayatını, şiirlerini, edebiyata etkilerini anlatacak.

Kuruluşunun onuncu yılını kutlayan Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi, Ocak ayında önemli bir etkinlik düzenliyor. Şair Veysel Çolak koordinesinde düzenli şiir üzerine toplantılar yapan atölyede bu hafta “Nazım Hikmet: Dünya Şairi” ismiyle etkinlik gerçekleşecek. Nazım Hikmet’in edebi kişiliği, Türk şiirine ve edebiyatına etkileri anlatılacak. Dünya şairlerinin Nazım Hikmet hakkında görüşleri de aktarılırken, Nazım Hikmet’in de Dünya Edebiyatı’na katkıları örneklerle belirtilecek.

Etkinlikte ayrıca flütte Oğuz Ünal ve gitarda Cihangir Solmaz, Nazım Hikmet’in bestelenmiş eserlerini yorumlayacak. Ünlü şairin hayatı belgesel niteliğinde slayt gösterisi ile anlatılırken, şiirleri de seslendirilecek. Şiir Atölyesi hocası Veysel Çolak da toplantıda Nazım Hikmet’in önemini anlatan sunum yapacak.






Okunma: 1877
Okunma: 1877












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)