ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı yazar Hüseyin Yurttaş’tan üç kitap

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 14.1.2014    


Foçalı yazar Hüseyin Yurttaş’tan üç kitap

Çağdaş Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Hüseyin Yurttaş’ın biri öykü, diğerleri şiirlerinden oluşan üç kitabı Tekin Yayınevi tarafından yayınlanarak okuyucuların beğenisine sunuldu.

İlk baskısı; 1998 yılında yapılan “Aşkların Gizli Defteri “şiir kitabının üçüncü, 2001 yılında yapılan “Ömrün Issız Günleri” öykülerinin dördüncü basımları yapılırken yazar 2014 yılının ilk günlerinde edebiyat dünyasına “Bir Senfonidir Yaşamak” kitabında topladığı şiirleriyle bir kez daha merhaba diyor.

İzmir’in Foça ilçesine bağlı Kozbeyli Köyü’nde 1946 yılında doğan ve halen yaşamının önemli bir bölümünü burada geçiren Hüseyin Yurttaş ilk baskısı yapılan “Bir Senfonidir Yaşamak” kitabının tanıtım bülteninde “Yaşamak denen o büyüleyici serüvenin ömrümüzde bıraktığı izler öylesine yoğun ve değişiktir ki, bunlar, zamanın girdabında yitip gidiyormuş gibi görünseler de, yansımaları ve yankıları belleğimizin derinliklerinden hiç eksik olmaz. Savrulan görüntüler, bir ışık ve renk cümbüşü halinde, iç seslerimizin uğultusu eşliğinde, sonsuzluğa doğru akar, akar… Yaşam kadar zengin ve değişken bir akıştır bu. "Şiirçekimi" de diyebileceğimiz imgelem büyüsü de orada başlar. "Bir Senfonidir Yaşamak"ta o çekim sizi bekliyor” diyor.



“Aşkların Gizli Defteri”ni; “Aşkın sırdaşı defterler, şiir defterleri. Aşkların izdüşümleri onlarda saklıdır."Defterim, sana açılıyorum, gizle beni," diyen yüreklerin çırpıntılarını duyarsınız onların sayfalarını karıştırırken” sözleriyle tanımlıyor.

“ Ömrün Issız Günleri”nde ise; olanca içtenliği, sıcaklığı ve doğallığıyla, yaşamın içindeki insanı ya da insanın içindeki yaşamı anlatıyor. Öykülerin, alttan alta görünen ve geniş bir coğrafyayı işaret eden haritası, insan yüzlerinde ve yüzlere yansıyan yaşam izlerinde belirginleşiyor. Geçmişten bugüne azala azala gelen insani değerler ve değişen kimi değer yargıları, öykü kişilerinin sevgi sarmalı içinde, çarpıcı renklere bürünerek dünyamıza yansıyor. Hüzünle yaşama sevinci, iki yol arkadaşı gibi, birbirinden destek alarak öyküler boyunca yürüyor. Öykülerde, bütün sıcaklığı ve doğallığı içinde 'insan' anlatılıyor.

Foça Belediyesi’nin Kültür Sanat Danışmanlığı’nı yapan, kurucularından olduğu Foça Sanat Dostları Grubu ile çeşitli etkinliklere imza atan, çevre kirliliğine karşı mücadele eden kişi ve gruplara verdiği destekle de tanınan Hüseyin Yurttaş’ın yayınlanmış çok sayıda çocuk, öykü ve şiir kitaplarının yanı sıra Devlet Tiyatroları repertuarına alınmış ancak oynanmamış “Baskıyı Durdur Usta” adlı bir de tiyatro oyunu bulunuyor.

D&R, İdefiks gibi kitap satış sitelerinden ön siparişlerin 16 Ocak 2014 Perşembe gününden itibaren verilebileceği öğrenilen kitapların yurt genelinde kitapçılara dağıtımının da başladığı öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2651
Okunma: 2651












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)