ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Hacer Türker “Düş Bahçeleri” Resim Sergisi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 14.1.2014    


Hacer Türker “Düş Bahçeleri” Resim Sergisi

Hacer Türker Resim Sergisi, Kedi Kültür Sanat Merkezi'nde 17 - 28 Ocak tarihleri arasında yer alacak. Açılış kokteyli 17 Ocak Cuma günü saat 18.00’da yapılacak.

“Sonbaharda yapraklar dans ederken Aydın’da gözlerimi dünyaya açtım. İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Aydın’da yaptıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Halen Aydın Hazine Avukatı olarak görev yapmaktayım.

İlkokulda resim yaparken duyduğum mutluluk, sergilenen resimlerimle daha da güçlenerek aşka dönüştü..Lise’de seçimlik ders olan resim dersinde pastel ile boyama tekniğini öğrendim. İlk resimlerim, büyük ressamlardan esinlenerek yaptığım röprodüksiyon resimlerdi ve yol göstericim oldu. Lise’de de resimlerimin sergilenmesi beni daha da güçlendirdi.

Üniversite döneminde de aralıklarla resim çalışmalarım devam etti.. Yağlı boya çalışmak isteği ile 2006 yılında Aydın Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde Resim Öğretmeni Sinan Taplı’nın öncülüğünde resim çalışmalarına katıldım. Sinan Taplı atölyesinde devam eden çalışmalarımda kendi duygularım ve düşüncelerim öne çıkarak tuvalde can buldu. Karma sergilere katılarak Hacer(Koza)mahlas imzamı attım.

İlk kişisel sergim 2008 yılında Aydın-Kuşadası Halk Kütüphanesinde ve Kuşadası Kervansaray’da gerçekleşti. Daha sonra 2010 yılında Aydın’da Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Sergi Salonunda duygularımı yansıttığım tuvalleri sergiledim.

Kendi atölyemde sürdürdüğüm resimlerde genel olarak natürmort tarzı benimsemekle birlikte portre her zaman tercihim olmuştur..İnsanın iç dünyasını keşfedip tuvale aktarırken kendi iç dünyamla kaynaştırıyorum. Duygularım ve yaşadıklarım tuvallere akarken renklerle anlatmayı seviyorum..

Kendi ördüğüm kozadan çıkarak nefes aldım “Düş bahçelerimde”…” Hacer Türker






Okunma: 1995
Okunma: 1995












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)