ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tezhip ve Minyatürler Eşrefpaşa’da

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 11.1.2014    


Tezhip ve Minyatürler Eşrefpaşa’da

Konak Belediyesi, geleneksel sanatlar arasında önemli bir yere sahip olan Tezhip ve Minyatür sergisine ev sahipliği yapıyor. Eğitmen Sezen Okur ve kursiyerleri tarafından hazırlanan sergi, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Fuayesi’nde İzmirlilerle buluştu.

Atölye çalışması boyunca, geleneksel malzemelerle özgün eserler yarattıklarını ifade eden eğitmen Sezen Okur, “Tezhip ve Minyatür Atölyesi süresince kursiyerlerimiz geleneksel sanatlara ilgi gösterdiler. Katılımcılar eski teknikler ve hayal gücüyle eşi benzeri olmayan eserler kurguladılar. Tarihimizde önemli yeri olan Tezhip ve Minyatür sanatını yaşatmak adına önemli eserler verdiler” dedi.

Tezhip ve Minyatür’ün Türk dünyası açısından çok eski bir sanat olduğunun altını çizen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Eski bir sanat ama yeni umutlar ve ufuklar yaratan bir sanat. Geçmişten günümüze güzellikleri yansıtan çok önemli bir aşama. Sergi içeriği keyifli. Eski çağlardan bu yana Türk Dünyasının önemli görsel güzellikleri. Sergide kendi iç dünyasından mutlulukları, güzellikleri esintileri yakaladık. Sanatını konuşturan tüm katılımcı dostlarımı tebrik ediyorum. Bu tür sergiler kendi özümüzle kucaklaşmamızı, özümüzü unutmamamızı sağlıyor” diye konuştu.

Sergide Eğitmen Sezen Okur, Şebnem Önem, Filiz Aras, Hilal Yüksel, Azize İlhan, Hacer Memiş, Gülsüm Taç, Rabia Kuzu, Hasibe Acar, Arzu Yurtsever, Ayşe Çelik, Serra Baykalmış ve Yıldız Günaydın’ın eserleri sergileniyor.

Tezhip ve Minyatür sergisi 24 Ocak 2014 tarihine kadar gezilebilecek.






Okunma: 1602
Okunma: 1602












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)