ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Su Grubundan doktora hastaya çalışana resimle moral

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 2.1.2014    


Su Grubundan doktora hastaya çalışana resimle moral

Seba Uğurtan’ın kurucu başkanlığında resim çalışmalarını İzmir’de sürdüren Su Grubu ressamları Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi koridorlarında büyük boyutlu tablolardan oluşan resim sergisi açtılar.

Aralarında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın bir çalışmasının da yer aldığı 50 tablo koridorları sanat galerisine çevirdi. Sergi hastane personeli ve hastalardan büyük ilgi görürken, tekerlekli sandalye, sedye ve kolunda serumuyla tabloların karşısında durup tabloları inceleyenler ilginç görüntüler oluşturdu.

Konak İlçesi Asansör semtinde Mithatpaşa Caddesi’ndeki Seba Sanat Galerisi’nde faaliyetlerini sürdürdüklerini, sağlık ve sanatın birbirini destekleyici unsurlar olduğunu düşündükleri için hastane ve sağlık kurumlarında bu tür sergilerin açılmasına özel bir önem verdiklerini belirten başkan Seba Uğurtan, bazı sağlık kurumlarına kalıcı olarak tabloları hediye ettiklerini söyledi.



Uğurtan; “ 14 kurucu, 31 asil, 3 aday üyemizle resim alanında büyük bir aile oluşturduk. Bir taraftan kendi tablolarımızı yaparken, diğer taraftan açtığımız kurslarla geleceğin sanatçılarını yetiştiriyoruz. Ulusal ve uluslar arası sayısız sergilere katıldık. Ben ve arkadaşlarım çok değerli ödüllerin sahipleri olduk. Sağlıklı olan kimselerin dahi bir gün ihtiyacının olabileceği sağlık kurumlarına çok önem veriyoruz. Yaşamın renkleri ve güzelliklerini anlatan, hayat sevgisi, mutluluk ve umut veren konularla bezenmiş tablolarımızı bu kurumlarda sergilerken doktora, hastaya, çalışana moral vermekten bizde mutlu oluyoruz. Daha ilk açılış günümüzde başı sarılı, yaralı bir hastanın “bir dakika şu resme bir bakmak istiyorum” diyerek kendisini oraya götürmelerini istemesi gibi birçok güzellik yaşadık. Sayın rektör Candeğer Yılmaz’ın öneri ve katkılarıyla açtığımız ve izlenme kolaylığı açısından büyük boyutlulara özellikle yer verdiğimiz bu sergimiz hastane yönetiminin uygun gördüğü sürece açık kalacaktır” dedi.

Seba Uğurtan; hastane ve sağlık kurumlarının talepleri doğrultusunda bu tür sergileri açmaya ve sahiplerinin rızasıyla sağlık kurumlarına tablo hediye etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.








Okunma: 2056
Okunma: 2056












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)