ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Roman ve resim sanatını bir araya getiren ‘Çoban Yıldızı’ sergisi izleyiciyle buluştu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 28.12.2013    


Roman ve resim sanatını bir araya getiren ‘Çoban Yıldızı’ sergisi izleyiciyle buluştu

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi, Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bir sergiye ev sahipliği yaptı. Ressam Filiz Kahraman’ın gazeteci yazar Gökmen Küçüdeniz’in aynı adlı romanından yola çıkarak tuvale yansıttığı eserlerinden oluşan ‘Çoban Yıldızı’ sergisi görücüye çıktı. İzmir sanat çevresinde büyük yankı uyandıran sergi açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, genç sanatçıları kutlayarak şunları söyledi:

“Gökmen, hem gazeteci olarak hem de yazarlık boyutuyla özel bir insan. Bundan sonra da güzel eserler vermeye devam edeceğini düşünüyorum. Filiz Hanım’ın tabloları romanı birebir yaşatan film kareleri gibi, hoş bir duygu yaratıyor. Serginin uluslararası boyutta ve Türkiye’de de bir ilk olması çok güzel. Sanatta bilim ve deneyin rolü büyük. Burada bir deneysel yapı da oluşuyor, bize etki bırakan güzel taraflarından biri de bu. Biz Konak Belediyesi olarak İzmir’de kültür ve sanat alanındaki boşluğu doldurma görevini yerine getiriyoruz. Bu anlamda Türkiye’de ilk kez bir romandan yola çıkılarak oluşturulan bir sergiyi İzmirlilerle buluşturmaktan keyif aldık.”

Sergi dünyayı gezecek

‘Çoban Yıldızı’ sergisinin mimarları Filiz Kahraman, Gökmen Küçükdeniz ve sergi küratörü Alper Akdeniz, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a sanata ve sanatçıya desteğinden ötürü teşekkür etti. Yazar Küçükdeniz, “Sevgili Filiz kitabı okumuş, etkilenmiş ve görüşmelerimiz başladı birlikte sergi yapmaya karar verdik. İçindeki kareler ve karakterler çok güzel yansıtılmış. Hakan Başkanımızın çok büyük desteği var. Bu sergi önce Londra da sonra başka ülkelerde sergilenecek şeklinde konuştu.

Ressam Filiz Kahraman ise serginin oluşum aşamalarını anlatarak, “Yaklaşık on aylık bir çalışmanın ürünü burada. Sadece çizim değil aylar süren konuşmalarımız, tartışmalarımız, görüşmelerimiz oldu. Beni en çok etkileyen kahramanları, her şey dha uyumlu olsun diye modellerle birlikte çalıştım. Kitap hala çizilebilecek çok şeyle dolu. Döner dönmez yeniden çalışmaya başlayacağım” dedi.

Türkiye’de ilk kez resimle romanı tuvalde bir araya getiren ‘Çoban Yıldızı’ sergisi Türkiye’nin ardından 10 Şubat’ta Londra’da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.






Okunma: 1442
Okunma: 1442












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)