ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da ‘‘Toprak Ana Günü’’ etkinliği 10 Aralık Salı günü

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 6.12.2013    


Foça’da ‘‘Toprak Ana Günü’’ etkinliği 10 Aralık Salı günü

Foça’da 10 Aralık 2013, Salı günü, Foça Slow Food Zeytindalı Hareketi tarafından; ‘‘Toprak Ana Günü-Terra Madre Day’’ kutlaması gerçekleştirilecek.

Foça Slow Food Zeytindalı Hareketi Lideri Gül Girişmen, Terra Madre Day / Toprak Ana Günü hakkında ve Foça’da gerçekleştirilecek olan etkinlikler ile ilgili olarak şu bilgileri verdi.

Girişmen; ‘‘Her sene 10 Aralık’ta kutlanan bu etkinlikte, toprağın bereketine şükür edilir. 2013 senesinin teması, ”yöresel kaybolmaya yüz tutmuş yemekler” olarak seçildi. 2004 yılından beri 160 ülkede kutlanan ‘‘Toprak Ana Günü’’; piknik, sinema gösterimi, yeryüzü pazarı, toplantılar, arkadaşlarla yemek yemek gibi etkinliklerle, kutlamalar öne çıkarılmaktadır. Slow Food, aynı zamanda dünyada bulunan “unutulmaya yüz tutmuş” gıdaları listelemek ve risk altındaki yemekleri tekrar gün yüzüne çıkarmak için ‘‘Ark of Taste–Nuh’un Ambarı’’ listesini oluşturuyor. Biz de “Çekme Makarna”mızı bu listeye yazdırdık. Her ülke de kendi listesini yapmakta. Eyleme geçmek, kelimelerden daha çarpıcıdır diyoruz. Ve Terra Madre günü kutlaması için etkinlikler yapıyoruz. Foça Zeytindalı Birliği olarak geleneksel olan ama günün şartlarının getirdiği kolaylıklar dolayısıyla yapımı unutulan, “çekme makarna”yı yapıp yiyeceğiz. Etkinliğimizi, 10 Aralık 2013 Salı günü, saat 14.00’de, hava şartlarına bağlı olarak; Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi veya Foça Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. Konuşmacı olarak Nurdan Çakır Tezgin ve Foçalı Hanımlar etkinliğimize katılacak. Öğrencileri, tüm Foçalıları ve öğrenmek isteyen herkesi etkinliğimize bekliyoruz. Ayrıca katılımcılara “çekme makarna” tarifini de vereceğiz. Bu etkinlikte beklentimiz; sözlü tarihin yaşaması ve kaybolmuş başka tatlara ulaşabileceğimizdir. Geleneğimiz geleceğimizdir.’’ dedi.






Okunma: 2038
Okunma: 2038












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)