ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde İnsan Hakları film günleri

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 5.12.2013    


İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde İnsan Hakları film günleri

10 Aralık Uluslararası İnsan Hakları Günü çerçevesinde, Fransa Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliğiyle, İnsan Hakları Film Günleri’nin bu yıl üçüncüsü gerçekleşiyor. Avrupa Birliği’nin temel insan hakları değerlerini sinema aracılığıyla teşvik etmeyi arzu ettiği bu etkinlik vesilesiyle aralarında Fransız yapımlarının da olduğu Avrupa film ve belgeselleri gösterilecek. Bu film seçkisi üç ana temayı işliyor: İnsanlık onuru, düşünce, vicdan ve inanç özgürlüğü, fikir özgürlüğü ve haber alma özgürlüğü. Filmler 8 ilde gerçekleşecek.

İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde 2 film gösterimi ve ardından Sosyolog Olivier Peyroux'nun, Roman nüfusu ve insan kaçakçılığı üzerine bir söyleşisi yer alacak.

18.00
Sürgün hayatlar, Sophie Averty (belgesel, 58 dk.)
2009 yılının sonunda, Nantes şehrinden kovulan 40’a yakın roman aile, Indre şehrine gelir. Onları kovmayı reddeden şehrin belediye Başkanı Jean-Luc Le Drenn milletvekilleri ve vatandaşlara katılarak « sıcak patates politikası » na son vermeye karar verir. Bu seferberliğin sayesinde uygun ve kalıcı bir çözüm bulunana kadar aileler 18 ay boyunca o şehirde kalırlar.

18.45
Arazi, Bijan Anquetil (belgesel, 41 dk.)
Saint Denis’de bir « arazi ». Film, sınırdışı edilmeden önce, bir yıl boyunca, birkaç roman ailenin günlük yaşamını anlatıyor. Yavaş yavaş tekrar bir hayat, yuva, samimiyet oluşuyor, hayat devam ediyor.

20.00
Konferans, Olivier Peyroux, sosyolog
Çingenelerin tanınması, Batı Avrupa’da göçmen Çingene sorunu, Türkiye’de Çingene azınlığının yeri.






Okunma: 1408
Okunma: 1408












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)