ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Çocuklar Body Worlds’e Hayran Kaldılar

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 29.11.2013    


Çocuklar Body Worlds’e Hayran Kaldılar

Miniklerin bu seferki durağı dünya çapında büyük ilgi uyandıran ve ziyaretçi rekorları kıran Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası - Yaşam Döngüsü Sergisi oldu. Geçtiğimiz yıl 10 bin ilköğretim öğrencisine ulaşan ‘Konaklıyız, Mutlu Çocuklarız’ projesinin bu yılki hedefi; 20 bin çocuğun eğitimine destek olmak. Bu hedef doğrultusundaki etkinliklerden biri de Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencileri için gerçekleştirildi. Fuar Atlas Pavyonu’nda ziyaret edilebilen Body Worlds sergisini gezme şansını yakalayan öğrencilerin heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Her fırsatta eğitimin önemine vurgu yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Konaklıyız, Mutlu Çocuklarız projesi ile binlerce çocuğumuz kentin müzelerini, tarihi mekânlarını, doğal varlıklarını yerinde görerek öğreniyor. Bunların yanı sıra dünyaca ünlü sergilerle de öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Böylece geleceğimiz olan miniklerimiz ders kitaplarında öğrendiklerini görme fırsatı yakalıyorlar” dedi.

İnsan vücudunun formunu keşfedip, stres altında ve hastalık zamanında nasıl kırılgan olduğunu ve sağlıklıyken de nasıl bir güce ulaştığını gösteren Body Worlds sergisini gezen Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencileri, insan bedeninin iç alanlarını ve dış oluşumunu görerek kim olduğumuzun, nasıl düşündüğümüzün, ne hissettiğimizin, nasıl doğduğumuzun, yaşlandığımızın ve öldüğümüzün öyküsünü öğrendiler.

Sergiden çok etkilendiklerini ifade eden öğrenciler, kendilerine bu imkânı sunan Konak Belediyesi’ne ve Başkan Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ettiler.






Okunma: 1293
Okunma: 1293












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)