ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
2. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 27.11.2013    


2. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor

TAKSAV (Toplumsal Araştırmalar Kültür Ve Sanat İçin Vakıf) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 6-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TAKSAV tarafından 18 yıldır Ankara'da gerçekleştirilen İzmir'de de geçtiğimiz yıl perdelerini açan Tiyatro Festivali bu yıl güçlenerek yoluna devam ediyor. İzmir'in toplumsal tarihinde hep varolan tiyatro sanatını canlandırmak ve geçmişte olduğu gibi uluslararası düzeye taşıma hedefiyle başlanan yolculuk, bu yıl 'İtiraz' temasıyla perdelerini açacak.

FESTİVALDE 29 OYUN İZLEYECEĞİZ

Konak Belediyesi’nin de destek verdiği festivalde biri yabancı, ikisi çocuk, üçü üniversite, beşi belediye, 18’i özel olmak üzere toplam 29 oyun festival sürecinde seyirciyle buluşacak. Amatör tiyatroların da yer alacağı festivalde oyunlar arasında dans tiyatrosu, engelli, çocuk ve sokak tiyatrosundan da örnekler sergilenecek.

Festival kapsamında Ferhan Şensoy, Tiyatro Kare, Tiyatro Kedi, Duru Tiyatro, Samsun Sanat, Sadri Alışık Tiyatrosu, Samsun Sanat Tebdili Mekan tiyatrolarının da oyunları tiyatro severlerin ilgisine sunulacak. Yeryüzü Sahnesi’nce sergilenen ‘Benden Selam Söyle Anadolu’ya oyununun da dünya prömiyeri bu festival dahilinde sahnelenecek. 5 Aralık’ta Fransız Kültür Merkezi’nde gala gecesinde festivalin açılış oyunu olan ‘Ben Ulrike, bağırıyorum’ oyunu tiyatro severlerle buluşacak. 6 Aralık’ta oyunlar sahnelenmeye başlanacak. Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezi, Karşıyaka Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, EÜ MÖTBE Salonu, Fuar Gençlik Tiyatrosu, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Makine Mühendisleri Odası Tepekule Anadolu Salonu, Konak Belediyesi Dr. Selehattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi, Çeşme Çakabey Kültür Sanat Merkezi’nde oyunlar sahnelenecek.

Bir festival geleneği olan tiyatro emekçilerine verilen ödüller bu yıl da sahiplerini bulacak. ‘Onur Ödülü’ bu yıl tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’a , ‘Emek Ödülü’ bir tiyatro emekçisi olan sahne teknisyeni Cebrail Nişancıyan’a ‘Festival Ödülü’ ise Aysa Organisazyon sahiplerinden, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Alaaddin Erarslan’a verilecek.

Taksav İzmir Komite üyesi oyun yazarı ve yönetmen Haluk Işık bazı oyunlar ücretsiz sahneleneceğini, ücretli olanların da biletlerinin oyun salonu gişelerinden veya mybiletten satın alınabileceğini söyledi.

Sanatseverler ayrıntılı bilgi için 0232 4468860 numaralı telefonu arayabilir ya da www.taksav.org sitesine girebilir.






Okunma: 1290
Okunma: 1290












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)