ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Aşk” sergisi sanatseverleri bekliyor

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 24.11.2013    


“Aşk” sergisi sanatseverleri bekliyor

Şengül Adsalan Erbaykent’in ‘Aşk’ adlı resim sergisi Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı. Sanat dünyasının olduğu kadar felsefe ve tasavvufla ilgilenenleri de bir araya getiren açılışta Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da sanatçıyı yalnız bırakmadı.

Bir an, binlerce yıla eşdeğer

Sanatçının Mevlana’nın koşulsuz sevgisi ve ‘Ne olursan ol, gel’ felsefesinden aldığı ilhamla oluşturduğu resimlerin yer aldığı sergide Şengül Adsalan Erbaykent, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a her zaman sanatçıların yanında yer aldığı için teşekkür etti. Erbaykent, evrendeki her şeyin bir mucize olduğunu söyleyerek, “O mucizeyi takibe aldığımız zaman baktığımız her şeyde aşkın olduğunu görebiliriz. Onunla yaşamak dünyanın en güzel duygusu. An be an yaşıyoruz, her zaman yaşamamız mümkün değil ancak bir anlık yaşadığımız aşk binlerce yıla eşdeğer olabiliyor” dedi.

Her şey aşk

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sanatçının eserlerinin insanları bir anda çarptığını ve etkilediğini ifade ederek aslında her şeyin ‘Aşk’ olduğunu söyledi Başkan Tartan, kendi şiirlerinden de örnek vererek şöyle konuştu:

“Bu güzel sergideki eserler hep insanların arzu ettiği, ulaşmak yaşamak istediği güzellikleri öne çıkarmaya çalışıyor. Aslında her şey aşk. Benim de bazen şiirlerimi okuyanlar farklı şeyleri yakalayabiliyor. Ben kimi zaman bir kedinin gözünden aşkı anlatırım, bazen bir insanın, kadının, kuşun, çiçeğin. Bazen de kendi gözümden anlatırım. Sevmek, aşık olmak, insanların inanç duygusuyla birlikte zenginleşiyor. Aşkın olduğu yerde özgürlük, barış, birliktelik, dayanışma da oluyor. Bütün bu resimlerde o büyülü, egzotik mistik her türlü duyguyu yakalama fırsatı buluyoruz.”






Okunma: 1294
Okunma: 1294












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)