ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tarlabaşı “ Ayıp Şehir” Fotoğraf Sergisi İzmir’de

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 21.11.2013    


Tarlabaşı “ Ayıp Şehir” Fotoğraf Sergisi İzmir’de

İstanbul’un tam orta yerinde bir semt yok ediliyor! Semtin dokusunu oluşturan sokaklar, sokaklara rengini veren binalar; konutlar, işyerleri ve orada yaşayan kadınlar, erkekler, çocuklar, gençler... bin bir çeşit hayatimha/iptal ediliyor.

Tarlabaşı “soylulaştırma”ya kurban gidiyor!

Ayıp Şehir, bu imha sürecini tüm canlılığı, hiç de “estetik” olmayan yakıcı gerçekliği önümüze getiriyor.

Yılların fotoğrafçısı Ali Öz, tam bir yıl boyunca Tarlabaşı’nı mesken tuttu.

Kentin ve semtin yaşadığı “imha/iptal” sürecini kare kare kaydetti. Sokak sokak, adım adım.

Azerisi’nden Pakistanlısı’na Afrikalısı’na, Bingöl depreminden İstanbul'a savrulanlardan Midye dolmacılara... Kahvehanelerden birahanelere, barlardan pavyonlara “kentsel dönüşüm” adı altında bir anda “buharlaşıveren” Tarlabaşı’nın suretini çıkardı köşe bucak.

Öz, gece-gündüz, yaz-kış tam bir yıl boyunca izlediği, yazgılarına tanıklık ettiği, yaşamlarına eşlik ettiği Tarlabaşı ve sakinlerinden tam 30.000 kareyi objektifiyle kaydetti. Bunlardan küçük bir seçkiyi sosyal medyada yayınlamasıyla Tarlabaşı gerçeği kitleselleşti.

Şehrin, semtlerin, sokakların, insanların uğradığı ayıp ve kayıpların tanıklığı yepyeni bir düzenlemeyle ve İzmir Fotoğraf Akademisi’nin Katkılarıyla İzmir'de

Sergi, 21 Kasım saat 19.00’da Resim Heykel Müzesi Fuar Sergi Salonu’nda İzmirlilerle buluşuyor ve 04 Aralık 2013 tarihine kadar ziyarete açık olacak






Okunma: 1433
Okunma: 1433












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)