ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
2. Karşıyaka Kültür ve Çevre Sempozyumu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 5.11.2013    


2. Karşıyaka Kültür ve Çevre Sempozyumu

Karşıyaka Belediyesi’nin Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ile birlikte düzenlediği “Karşıyaka Kültür ve Çevre Sempozyumu”nun 2.si 6 Kasım’da başlıyor. Bir basın toplantısı ile sempozyum hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 3 gün süresince sunulacak bildirilerin Karşıyaka’nın tarihine not düşeceğine dikkat çekerek, “Bir yerel yönetici olarak, kentimin değerlerinin gün ışığına çıkmasını istiyorum” dedi.

“2. Karşıyaka Kültür ve Çevre Sempozyumu”nun Düzenleme Kurulu’nda yer alan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yar. Doç. Dr. Şakir Çakmak ve Yar. Doç. Dr. Ertan Daş ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Durak, 6-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumda, 44 araştırmacı tarafından hazırlanan 32 bildirinin sunulacağını belirtti. Başkan Durak, bildirilerin Karşıyaka’nın tarihine ışık tutarken, geleceğine de not düşeceğini söyledi. 2005 yılında düzenlenen ilk sempozyumun, beraberinde önemli çalışmaları da getirdiğini belirten Başkan Durak, “Karşıyaka’nın tarihine ilişkin bugüne kadar yapılmış ciddi bir çalışma bulunmamaktaydı. İlk sempozyumda sunulan bildirileri kitaplaştırarak, ilk önemli adımı attık. Ardından, 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak Karşıyaka Tarihi kitabını kente kazandırdık. 2. Sempozyumunda bu açıdan Karşıyaka’ya artı değer katacağına inanıyorum” diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi ile birlikte anlamlı çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ertan Daş da, sempozyumun önemine vurgu yaparak, “Karşıyaka Belediyesi kültürel anlamlı çok aktif ve önemli çalışmalar yapıyor. İzmir’de en çok müzeye sahip kent Karşıyaka… Başkan Durak’ın kültüre bakışı bunda etkili oluyor” dedi.

6-7-8 Kasım tarihleri arasında Karşıyaka Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan “2. Karşıyaka Kültür ve Çevre Sempozyumu”nda, kentin şehircilik, mimari doku, çevre, sanat, kültür ve sosyal yaşamını ele alan 32 bildiri sunulacak.

“KARŞIYAKA’NIN TAŞ ÇİÇEKLERİ”

“2. Karşıyaka Kültür ve Çevre Sempozyumu”nun basın toplantısında, Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlatılan ve Karşıyaka’daki tarihi mezar taşlarının envanteri niteliğindeki “Karşıyaka’nın Taş Çiçekleri” kitabı da tanıtıldı. Kitabı hazırlayan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Ertan Daş ile Şakir Çakmak, Karşıyaka’nın 3 eski mezarlığı olan, Dedebaşı, Eski Örnekköy ve Soğukkuyu mezarlıklarında yapılan çalışma sonucu kitabın ortaya çıktığını belirttiler. Daş ve Çakmak, önümüzdeki ilkbaharda, Yamanlar mezarlığında da bir çalışmaya başlayacaklarını açıkladı.

Başkan Durak ise, kitaba ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, Kültür Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta gönderdiği bir yazı ile, mezar taşlarının tarihi önemine değinerek, envanter çıkartılmasını istediğini hatırlatarak, “Biz bu çalışmayı bu kitapla yapmış olduk” diye de ekledi.






Okunma: 1423
Okunma: 1423












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)