ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Türk Kültür Vakfı ve Ege’de Atölye işbirliğiyle; ‘‘Zeytin 2013’’

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 2.11.2013    


Türk Kültür Vakfı ve Ege’de Atölye işbirliğiyle; ‘‘Zeytin 2013’’

Türk Kültür Vakfı (TKV) ve Ege’de Atölye Derneği işbirliğiyle, 5-7 Kasım ve 8-9 Kasım tarihleri arasında; ‘‘Zeytin 2013’’adı altında, Yenifoça ve Urla’da bir dizi toplantı gerçekleştirilecek.

‘‘Zeytin 2013’’, yurtiçi kaliteli zeytinyağı bilincini ve tüketimini artırmak, zeytinle ilgili bilgileri yaşayarak öğrenmek ve bölgeye fayda sağlamak amacıyla düzenleniyor. Zeytin 2013’ün bir başka önemli hedefi de; üzerinde yaşadığımız toprakların binlerce yıldır tarihinin, ekonomisinin ve kültürünün temelini oluşturan zeytin ağacı ve meyvesine günlük hayatta ilgiyi çoğaltmak. İşte bu konulara toplumun, üniversitelerin ilgisini çekmek ve toplumla karşılıklı öğrenme sürecini başlatmak için Zeytin 2013’te pek çok çalışma yer alıyor.

5-7 Kasım arasında Yenifoça’da düzenlenen toplantı ve çalışmalarda; 5 Kasım’da Özyeğin Üniversitesi’nden İklil Selçuk ‘‘Osmanlı Ekonomi Tarihi ve Zeytin’’, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Zerrin Boynudelik de ‘‘Sanat Tarihi’nde Zeytin’’ konulu sunumlarını gerçekleştirecekler. 6 Kasım’da ise, Ege’de Atölye Derneği Başkanı Zeynep Delen ‘‘Zeytinin Özü: Kimyası’’ ve Hacettepe Üniversitesi’nden Kevser Pişkin Özden ‘‘Tıbben Zeytinyağı Neden Yararlı, Nesi Yararlı’’ konularındaki sunumlarını katılımcılarla paylaşacaklar.

7 Kasım’da, Ankara Üniversitesi’nden Mücahit Taha Özkaya ‘‘Zeytin Ziraati ve Uygulamaları’’nı anlatacak. Aynı gün, Sabancı Üniversitesi’nden Ali Rana Atılgan ‘‘İklimi nasıl paylaşalım’’ konulu bir sunum gerçekleştirecek. Yenifoça’nın sahiliyle, çarşısında ve Ilıpınar’da 5-7 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek toplantılar, isteyen herkesin katımlına açık olacak. Ancak etkinliklerin tümüne katılmak isteyen katılımcıların, neden katılmak istediklerini belirten bir mektup ve referansla zeytin@egedeatolye.org adresine başvurmaları gerekiyor. Foça’da gerçekleştirilecek çalışmalara ve toplantılara; Yenifoça Sahili ve çarşısı ile Ilıpınar'daki çeşitli oteller, restoranlar, dükkânlar ve kişiler ev sahipliği yapacak.

‘‘Zeytin 2013’’ ün, Urla Klazomenai’de düzenlenen ikinci bölümüne katılmak isteyenlerin, günlük 100 TL. ödemeleri gerekiyor. 8 Kasım’da Zeytinyağı Endüstrisi ve Ticareti konulu etkinlik ve tadım gerçekleştirilecek. 9 Kasım’da ise, zeytin hasadı ve zeytin sıkımının ardından acı zeytin partisi düzenlenecek.

Daha fazla bilgi ve katılım için: www.egedeatolye.org. Sorularınız için info@egedeatolye.org.






Okunma: 1799
Okunma: 1799












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)