ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Sanat Dostları Gezi’yi konuştu köyleri koyları gezdi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 13.10.2013    


Foça Sanat Dostları Gezi’yi konuştu köyleri koyları gezdi

Foça ve çevre il ve ilçelerde yaşayan edebiyatçı ve sanatçılarla sanatsal konulara ilgi duyan vatandaşların oluşturduğu Foça Sanat Dostları Grubu yaz dönemi nedeniyle verdiği üç aylık aradan sonra “Akşam Kahvesi Sanat Buluşmaları”nı yeniden başlattı.

Sezonun ilk buluşmasının konusu “Gezi Olayları, Yaşam, Toplum ve Sanat” oldu. 11 Ekim 2013 Cuma akşamı Gezi’yi konuşan grup, ertesi gün Foça Koyları ve Köyleri’ni kapsayan bir gezide tekrar bir araya geldi.



Duayen yazar Tarık Dursun K.’nın da konuk olduğu gece herkesin söz aldığı ve konuyla ilgili görüşlerini aktardığı bir forum havasında gerçekleştirildi.

Foça Belediyesi Balık Hali üzerindeki Balıkçı Kahvesi’nde yapılan toplantıda söz alanlar arasında Yazar Hasan Öztoprak, Ahmet Önel gibi isimler de bulunurken konuşmacılar Gezi olaylarının Türkiye’de önemli bir işlevi yerine getirdiği ve adeta üzerine ölü toprağı serilmiş denilen gençlik ve duyarlı kesimleri harekete geçirdiği fikrinde mutabık kaldılar.

Bayburt ve Bingöl illeri hariç her yerde Gezi eylemcilerine destek eylemleri yapıldığını, 1999 yılında yaşanan büyük depremde otomatik harekete geçen toplumsal refleksin Gezi’yle bir kez daha canlandığını belirten konuşmacılar iktidarın tavrını eleştirirken olaylar karşısında muhalefetin de sınıfta kaldığını vurguladılar.

Çabuk unutan bir toplum olduğumuzu, sonuç almak için olayı sıcak tutmak gerektiğini ifade eden konuşmaların ardından, 25 Ekim 2013 Cuma akşamı “Cumhuriyet Kazanımları ve Bugün Cumhuriyet’in Geldiği Nokta” konusuyla tekrar buluşmak üzere toplantı dağıldı.

Foça Sanat Dostları 12 Ekim 2013 Cumartesi günü Foça tarihi mekanları, Yenifoça yönündeki koylar, Kozbeyli ve ilçeye bağlı köyleri kapsayan bir gezi yaptılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 2307
Okunma: 2307












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)