ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kitap Kulübü yazar Ahmet Önel’i konuk etti

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 27.9.2013    


Foça Kitap Kulübü yazar Ahmet Önel’i konuk etti

İzmir’in Foça ilçesinde bir grup kitapsever tarafından kurulan, üye sayısının hızla artışının ardından düzenlediği geleneksel kitap şenliklerinde binlerce kitabı ücretsiz dağıtmasıyla tanınan Foça Kitap Kulübü aylık “Bir Yazarla Söyleşi” etkinliğinde Ahmet Önel’i konuk etti.

26 Eylül 2013 Perşembe günü Foça Halk Kütüphanesi salonunda buluşan katılımcılar Dünya ve Türk Edebiyatı üzerine yazarın sunumunu izlediler. Kendi eserlerinin yazımları ile ilgili bilgiler ile klasik, neo klasik ve güncel edebi eserler konusunda tavsiyelerini aldılar.

ÇOCUK KİTAPLARI ÇOK İLGİ GÖRÜYOR VE SATILIYOR

Bir soru üzerine çocuk kitaplarının sanıldığının aksine oldukça ilgi gördüğünü belirten Ahmet Önel; “Elektronik gelişimin bilgisayar ve internet kullanımına yoğun yönlendirmesine rağmen, son zamanlarda çocuk kitapları satılıyor ve aldığımız tepkilerden anladığımıza göre çokça da okunuyor. Çok yazar ve çok kitap olmasına rağmen kitabevleri yeni kitap basımları için çocuk kitaplarına öncelik verebiliyor” dedi.



Ahmet Önel, tüm eserlerini çok önemsediği İtalyan Yazar İtalo Calvino’nun “Klasikleri Niçin Okumalı” adlı kitabını okuduktan sonra “Çağrışımları” yazdığını belirterek kitaptan bölümler okudu. Bazı Latin yazarların dünya edebiyatında sivrilen yurttaşı diğer yazarlar nedeniyle gölgede kaldığını Jorge Amado örneğiyle aktaran Önel, yine sorular üzerine, Villa Matas’dan Cortazar’a uzayan bir listede çok sayıda yazar ve eserlerini kitap kulübü üyelerine tavsiye etti.

Foça Kitap Kulübü Başkanı Ayla Karatekin söyleşi sonunda üyeler adına Önel’e teşekkür ederek çiçek verdi.

Foça Kitap Kulübü geçen ayki etkinliğinde Şair Ataol Behramoğlu’nu ağırlamıştı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2098
Okunma: 2098












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)