ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça tutkunlarından şiir fırtınası

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 15.9.2013    


Foça tutkunlarından şiir fırtınası

Foça 8. Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali kapsamında Beşkapılar Kalesi’nde düzenlenen “Yaşam ve Şiir” konulu söyleşi ve şiir dinletisi 14 Eylül 2013 Cumartesi günü saat 19.00’da gerçekleştirildi.

Ahmet Önel, Hasan Öztoprak, Hidayet Karakuş, İlhan Tülman, Halim Yazıcı ve Hüseyin Yurttaş’ın şiirleriyle katıldığı geceyi izleyenler arasında şair Ataol Behramoğlu, müzisyen Haluk Çetin, ressam Sali Turan, film ve dizi yönetmeni Engin Ayça, arkeolog Hasan Tahsin Uçankuş gibi isimler de yer aldı.

Foça’da festival nedeniyle yapılan ve Foça’nın değerlerini ifade eden bazı maketlerin çirkinliğine vurgu yapan Hasan Öztoprak “Yaşam ve Şiir “ üzerine yaptığı konuşmada Ataol Behramoğlu’nun “Şiir yapay yapmacık ve mekanik olmamalı” ve Meksikalı şair Octavio Paz’ın “İnsan sözcüklerden, sözcüklerde insanlardan oluşur” sözlerine de yer verdi.



Konuşmasının ardından “Kusursuz Gece”, “Her Şey Yerli Yerinde”, “Tarık Dursun K.nın Elleri” ve “Tahılın Oyunu” şiirlerini okuyan Öztoprak’ın ardından aralıksız bir şiir fırtınası başladı.

Hidayet Karakuş “Tarih Biziz” ve “Soydöküm”, İlhan Tülman “Savaş Suçtur Kardeşler”, “Foça’ya” ve “Topuklarım Yılan Derisi”, Gezi’nin ruhuna ithaf ettikleriyle Ahmet Önel “Elma”, “Tam Sırası Gecikmenin”, “Yatağımızın Ömürsüz Karanfili”, “Yiten Bir Meslek İçin Balad” “Gençliğinde Olsun Bir Takım Elbisesi Olmalı Adamın”ve “Her Ay Bir Aşk Taşır Alnında”, Gezinin yaşayan ruhu ve ışıklar içinde yaşayan altı çapulcuya ithaf ettikleriyle Halim Yazıcı “Siren Yalnızlıkları”, “Adalılar”, “Caz Dinliyorum” ve Bu Seferlik Affedin”, Hüseyin Yurttaş “Ünlem”, “Gazdan Adam”, “Duran Adam”, Gezide Gözünü Yitirene” ve “Ordayım” şiirlerini okudular.

Ressam Sali Turan söz alarak Demokrasi Meydanı’ndaki Balıkçı Heykeli’ni dünyanın çocuklar tarafından en çok sevilen heykeli olarak niteledi. “Bu heykelin resim çekilirken her yaştan insanlar tarafından nasıl kucaklandığının, çocuklar tarafından üzerinde nasıl oynandığının belgeselini yapın ve UNESCO’ya tescil ettirin” önerisinin ardından kapanış konuşmasını Hüseyin Yurttaş yaptı.

Yurttaş bu yıl kültür sanat ağırlıklı bir festival düzenlediklerini, son yıllarda Foça’yı tercih eden yazar ve sanatçı sayısının büyük artış gösterdiğini, bu akşamki etkinliğe katılan hemen herkesin ya yerleştiğini yada yılın büyük bölümünü Foça’da geçirir hale geldiğini belirtti.

Geceye şiirleriyle hayat veren şairlere teşekkür plaketi verildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2792
Okunma: 2792












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)