ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Neva filmi 13 Eylül’de vizyonda

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 9.9.2013    


Neva filmi 13 Eylül’de vizyonda

Aynı zamanda bir doktor olan İzmirli yazar Ilgın Olut’un ilk romanı Neva okuyuculardan sonra şimdi de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Hacettepe’deki asistanlık yıllarında yazdığı ve yaşanmış, gerçek bir aşk hikâyesini anlattığı ilk romanı Neva, ilgiyle karşılanmış ve aynı yıl aktüel ödülleri yılın en çok satan romanı ödülünü almıştı. O günden beri özellikle gençlerin ilgisiyle kült aşk romanlarından biri olarak kabul ediliyordu. Bu durum sinema yapımcılarının da ilgisini çekti. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Olut “Daha önce gelen sinema tekliflerini geri çevirmiştim. Kiminde hikâyenin gerçekliği nedeniyle henüz kendimi buna hazır hissetmiyordum. Bazılarının da senaryosunu kitabın ruhuyla örtüşür bulmadım. Ancak yapımcı ve yönetmen Can Arca ile tanışınca fikrim değişti. Bakış açılarımızdaki benzerlik beni Can Bey’in teklifini kabul etmeye yöneltti ve bir baktık Neva’nın serüveninin içinde sürüklenmişiz.“

Filmin yapımcılığını “Senyora Enrica ile İtalyan olmak” filminden hatırlayacağımız Can Arca, yönetmenliğini de Birkan Uz ve Can Arca birlikte üstlendi. Senaryosunu Ilgın Olut ve Can Arca’nın yazdığı filmin baş rollerinde, bu aralar Star Tv’de yayınlanan “Benim hala umudum var” dizisi ile büyük çıkış yakalayan Şükrü Özyıldız ve Başak Parlak var. Filmde aynı zamanda Levent Özdilek, Bedia Ener, Nergis Kumbasar, Ahmet Uz gibi tecrübeli oyuncuların yanında Yüksek Sadakat, Grup 84 gibi tanınmış rock gruplarının solistleri de rol aldı.

İzmirli yatırımcılardan filme büyük maddi destek.

Projeye İzmirli iş adamlarından da büyük destek gelince film, İzmir’in de katılımıyla gerçekleşen en yüksek bütçeli yapımlardan biri oldu. Filmin gerçeklik duygusunu korumak için fedakârlıktan kaçınılmadığını belirten Can Arca “Olayları yaşandığı gerçek mekânlarda ve bence en doğru cast ile çektik. Gençler başta olmak üzere her yaş grubunun ilgisini çekeceğine inanıyorum. Ele alınan konunun çok tanıdık ve herkesin kendisinden veya geçmişinden bir şeyler bulabileceği bir konu olmasından dolayı, filmin uzun zaman konuşulacağına inanıyorum.“ dedi.

Aşk ve masumiyet üzerine hayli tartışma yaratacağa benzeyen NEVA filmi 13 Eylül’de vizyona girecek.






Okunma: 1765
Okunma: 1765












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)