ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Karma Sanatlar Festivali’nde final çocuklardan

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 3.9.2013    


Foça Karma Sanatlar Festivali’nde final çocuklardan

Uluslararası Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği Foça Şubesi’nin Foça Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 2. Uluslararası Karma Sanatlar Festivali 1 Eylül 2013 Pazar günü çocukların Demokrasi Meydanı’nı resimlerle süslemesiyle sona erdi. Yerlere oturarak resim yapan çocukları gören çok sayıda yetişkinde dayanamayarak onlara eşlik etti.

29 Ağustos 2013 Perşembe günü kortej yürüyüşü ile başlayan, biri İranlı ve diğeri Fransız iki konuk ressamın da yer aldığı festival dört gün boyunca Foça’yı hareketlendirdi.

Fotoğraf, resim, ebru sergileri ile izleyicilerinde interaktif olarak katılımını sağlayan workshoplar büyük ilgi gördü. Foça ve çevresinde fotoğraf çekim etkinliği gerçekleştirildi.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nin dış duvarları Foça’nın simgeleri ve doğal güzelliklerini anlatan resimlerle süslendi.



Kadın ressamlar; Dünya Barış Günü’ne rast gelen festivalin son gününü Foça Demokrasi Meydanı’nda kurulan şövalelerde (resim sehpalarında) Barış konulu tablolar yapmaya ayırdılar. Tablolara konu seçerken meydanda kendilerini izleyenlerden de görüş aldılar.

Festivalin finalinde çocuklar, ailelerinin iznini alarak, üstlerinin batmasına aldırmadan, rengarenk pastel boyalarla Demokrasi Meydanı’nı resimlerle donattılar. Çizdikleri Türk Bayrağı’nı çiçeklerle kuşattılar. Bir anda çocuk şenliğine dönüşen etkinliği gören büyükler de üstlerini onlar gibi kasıtlı olarak kirleterek resimler yaptılar. Düğün öncesi ilçeye gelen Karşıyakalı Emine – Hüseyin Çetin çiftini aralarına alarak ve “Bu kadar çok çocuklarınız olacak” diyerek hatıra fotoğrafları çektirdiler.



Uluslararası Femin Art Kadın Sanatçılar Derneği Foça Şubesi Başkanı Leyla Buhara katılımcılara teşekkür ederek sertifikalarını takdim etti.

Amaçlarını; toplumun her yaştan her kesimiyle sanatçıyı buluşturmak ve sanata ilgiyi arttırmak olarak belirten Buhara dört günlük etkinliklerin büyük ilgiyle dolu dolu geçtiğini, ilçeye gelen sanatçıların da onları izleyenlerinde memnuniyetlerini ve her yıl etkinliğin tekrarlanması yönündeki dileklerini ilettiklerini söyledi.

Leyla Buhara; “Resimler, Workshoplar, ebru, keçe, atık malzeme değerlendirme, bileklik ve takılar yapma, gençlerin boş zamanlarını sanatla değerlendirme etkinlikleri ilgiyle izlendi. Tüm Foça çevresini içeren fotoğraf çekme gezisi çok verimli ve eğlenceli oldu. Bu fotoğrafları önümüzdeki yıl festivalde sergileyeceğiz. Bugün Dünya Barış günü dolayısıyla meydanda büyükler ve çocuklarla yaptığımız çalışma çok ilgi gördü, çok ses getirdi. Herkes çok mutlu oldu. Bunu her 1 Eylül’de geleneksel olarak tekrarlayacağız. Kardeşlik duygularıyla, yeni dostluklarla renklenen karma sanatlar festivalimize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2111
Okunma: 2111












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)