ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Balkan ülkeleri Karşıyaka’da “Barış” için dans etti

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 3.9.2013    


Balkan ülkeleri Karşıyaka’da “Barış” için dans etti

Balkanların tüm renkleri “Dünya Barış Günü”nde Karşıyaka’da buluştu. Karşıyaka Belediyesi’nin Karadeniz dernekleri Federasyonu KADEKON ile birlikte gerçekleştirdiği etkinlikte, 7 ülkenin halk dansları ekipleri gösteriyle kenti barışın tüm renklerine boyadı.

KADEKON’un İzmir Fuarı’ndaki Karadeniz Sokağı etkinlikleri kapsamında İzmir’de ağırladığı 7 ülkenin halk dansları ekiplerinin Karşıyaka’daki “1 Eylül Dünya Barış Günü” etkinliği, Karşıyaka Çarşısı’ndaki “Uluslararası Barış Yürüyüşü” ile başladı. Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ile KADEKON Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu’nun da katıldığı kortej renkli görüntüler eşliğinde Karşıyaka Vapur İskelesi’ne ulaştı.

Bulgaristan, Sırbistan, Karadağ, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova ve Osetya’dan gelen halk dansları ekipleri Vapur İskelesi önündeki gösterileriyle de barış mesajları verdi. Çok sayıda vatandaşın izlediği gösterileri izleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, alanda verilen barış mesajlarına katılarak, “Savaşın olmadığı, barışın hakim olduğu, Atatürk’ün sözlerinin unutulmadığı güzel günler” dileğini Karşıyakalılarla paylaştı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, “Anadolu toprakları binlerce yıldır çok savaş yaşadı. Çok acı çekti, katliam yaşadı. Onun için barışın değerini çok iyi biliyor. Hiç bir ulus için savaş, ülkesi işgal edilmediği sürece gerekçe olamaz. Biz savaş olmasın, barış olsun diye mücadele edeceğiz. Her gün barış, her yerde barış” dedi.

Böylesine anlamlı bir etkinliği Karşıyaka Belediyesi ile birlikte düzenlemekten duydukları mutluluğu dile getiren KADEKON Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu ise, Ortadoğu’nun kana bulandığı bugünlerde gerçekleştirilen bu etkinlikte sahne alan ülkelerin barış için geleceğe dair umut ve arzularını ifade ettiğini vurguladı.

Renkli gösteriler sonunda, katılımcılara plaketleri Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından verildi.






Okunma: 1094
Okunma: 1094












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)