ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Uluslararası Karma Sanatlar Festivali başladı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 30.8.2013    


Foça Uluslararası Karma Sanatlar Festivali başladı

Foça Belediyesi ve Uluslararası Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği Foça Şubesi işbirliği ile düzenlenen 2. Uluslararası Karma Sanatlar Festivali 29 Ağustos 2013 Perşembe günü ilk gün etkinlikleri ile başladı.

Foça Saklıbahçe Sanat Evi’nde buluşan ve oluşturdukları kortej ile kentin sokaklarını yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan kadın sanatçılar burada Atatürk Anıtı’na çelenk koydular ve saygı duruşunda bulundular. İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra meydandan ayrılan grup Reha Midilli Kültür Merkezi’nde Foça konulu fotoğraf sergisinin açılışına katıldılar. Sergi holünde ayrıca Foça ve Femin art etkinliklerini içeren bir video gösterimi yapıldı. Festival kapsamında saat 18.00’da Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde resim sergisi ve izleyicilere yönelik bir workshop da gerçekleştirildi.



1 Eylül 2013 tarihine kadar sürecek festival sergiler, Saklıbahçe Sanat Evi ve Demokrasi Meydanı’nda workshoplar, Reha Midilli Kültür Merkezi duvarlarına grafiti resim çizimi, yabancı konuklar için Foça turları, çocuklar arasında “Dünya Barış Günü” konulu pastel resim yarışması gibi etkinliklerle devam edecek.

Femin Art Kadın sanatçılar Derneği’nin 2007 yılında Trabzon’da kurulduğunu, ilk yıllar etkinliklerin bu kente gerçekleştirildiğini, daha sonra ulusal ve uluslararası nitelik kazanılmasıyla birlikte açılan şubeler aracılığıyla festival ve etkinliklerin de çeşitli ülke ve kentlerde yapılmaya başladığını belirten Foça Şubesi Başkanı ressam Leyla Buhara, Foça’daki festivali bu yıl ikinci kez düzenlediklerini söyledi.



BARIŞ İÇİN ÖZELLİKLE ÇOCUKLARINIZI GETİRİN

Leyla Buhara; “25 sanatçı katılımcımız var. Bunların beşi, Azerbaycan- Gürcistan, Fransa, Lübnan ve İran olmak üzere yurtdışından. Sezon dolayısıyla uçak bileti bulamayan çok sayıda yabancı arkadaşımız festivale katılamadı. Gelecek yıllarda iyi bir planlamayla bu sayı çok daha fazla olacaktır. Biz bir adım attık. Bu adımın hem ülkemizde hem dünyada Femin Art şube ve etkinliklerinin artarak devam etmesiyle büyüyeceğini umuyoruz. Derneğimiz kadına yönelik her soruna parmak basan bir dernektir. Kültür ve Sanat yoluyla her yolun açılacağını, savaşların biteceğini, barışın yolunun açılacağını, insanlar arasında dostluğun, kardeşliğin ve güzelliklerin paylaşılacağına inanıyoruz. Sanat olayının insan ruhunu geliştirdiğini, dünyaya bakış açısını değiştirdiğini, estetik duygusu kazandırdığını ve çirkin olan görüntülerin bile güzelleşeceği kıvılcımlar yarattığını biliyoruz. Sanatçı her kişiye ırk, dil, din, renk ayrımı yapmadan aynı mesafededir ve dünyayı güzelleştirmekten başka derdi yoktur. Bu amaçla çalışıyoruz. Festivalimiz 1 Eylül dahil üç gece dört gün devam edecek. Programımızda çok sayıda workshop çalışmalar vardır. Halkımızdan bu çalışmalara özellikle çocuklarını getirmelerini istiyor ve bekliyoruz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2243
Okunma: 2243












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)