ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ana kız eserleriyle Foça sergisinde

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 22.8.2013    


Ana kız eserleriyle Foça sergisinde

İzmir Karşıyaka’da yaşayan ve çalışmalarını Boya Sanat adını verdikleri atölyelerinde sürdüren Özlen Acar(42) ve annesi Gaye Özler(65) tablolar ve keçe işlerinden oluşan eserlerini Foça’da beğeniye sundular.

Foça Reha Midilli Kültür Merkezi Sergi holünde açılan sergide 10 suluboya, 25 dolayında yağlı boya tablo ve ziynet eşyası saklama, şekerlik gibi amaçlarla kullanılabilecek zarif keçe işi kaplar yer aldı.

KARŞIYAKA YALISINDA FAYTONLAR VE TARİHİ KÖŞKLER

Eserlerinde Foça ve İzmir’i anlatan ikilinin özellikle Karşıyaka yalısında faytonlar ve tarihi köşklerle ilgili tabloları dikkat çekiyor.



Aslında Süt Ürünleri Teknolojileri dalında eğitim almış Ziraat Mühendisi olduğunu, ancak bir süre Türkiye’nin tekstil ürünleri alanında marka olmuş büyük bir firmasında çalıştıktan sonra ilk göz ağrısı resme başladığını belirten iki çocuk annesi Özlen Acar özel dersler aldıktan sonra yaklaşık 10 yıldır bu sanat dalında emek verdiğini söyledi.

ANNESİNİN RESİM ÖĞRETMENİ

Acar; “Boya Sanat Atölyesi’ni kurduktan sonra resim dersleri de vermeye başladım. Öğrencilerim arasında annem Gaye Özler de yerini aldı. Ben TBMM Vakfı Ulusal Egemenlik Evi, Konak Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası Sanat Galerileri’nde üç sergiye katıldım. Daha önce keçe üzerine çalışmalar yapan annemle bir sergide ilk buluşmamız. İkimiz de çok mutluyuz” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2579
Okunma: 2579












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)