ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Foçart’ın ilk konuk ressamı İtalyan Piazzesi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 18.8.2013    


Foça Foçart’ın ilk konuk ressamı İtalyan Piazzesi

Ressam Bahattin Bilgin tarafından kısa bir süre önce Foça’ya kazandırılan Foçart Sanat Atölye ve Galerisi ilk konuk ressamı İtalyan Gian Maria Piazzesi’yi sanatseverlerle buluşturdu.

17 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat 19.00’da yapılan açılış törenine İzmir ve Foçalı sanatçı ve sanatseverler katıldı.

Gian Maria Piazzesi, “Under Breath – Painting Exhibition” (Nefes Altında - Resim Sergisi) adını verdiği sergide Primitivist (Dışa Vurumcu) sanat anlayışı ile yapılmış bazıları dev boyutta olan 10 tablosunu beğeniye sundu.



Grafik kökenli olan ve daha çok portre ressamı olarak tanınan Piazzesi, Milano'da doğdu. Çocukluğunda edindiği güzel sanatlar merakını yirmi bir yıldır profesyonel olarak devam ettiriyor. Çalışmalarını Milano’nun yanı sıra İzmir Karşıyaka'daki stüdyosunda da gerçekleştiriyor.

Birçok karma ve kişisel sergiye katılan, yerel ve uluslararası birçok ödülü olan sanatçının güzel ve çirkini sorgulayan, iyi ve kötünün arasındaki ince çizgiyi irdeleyen, bakış açısına göre değişen iyiye anlamlar yüklerken "aslında kötünün" altını çizen. portreleri izleyiciye kendi içine bakmanın erdemini hatırlatıyor. Zaman zaman da iskelet sistemine inerek yine kendi üslubuyla varoluşçuluğa gönderme yapıyor.

Örnek aldığı iki ressamın Pablo Picasso ve Jean Michel Basquıat olduğunu, Picasso’nun resmi üç boyuttan iki boyuta indirgeyen perspektif ile Basquiat’ın hayat anlayışının kendisini çok etkilediğini belirten Gian Maria Piazzesi Foça’da sergi açma fikrinin, kent insanlarının sanat anlayışı ve yaz döneminde uluslar arası insan profili yoğunluğu nedeniyle oluştuğunu söyledi.

Resimlerini “Bizim güzel dediğimiz bazı şeyleri insanlar çirkin olarak niteleyebilir. Benim resimlerimde insanlar kendilerinden bir şeyler görebilir” sözleriyle niteleyen Piazzesi; “ İzmir ve Foça’yı İtalya’dan ayrı bir yer olarak düşünmüyorum. İklim, yapı ve insan davranışları birbirini andırıyor. Karşıyaka ve Foça bana sanki İtalya’dan daha çok ilham veriyor gibi geliyor. Foça’ya geleli kısa bir süre oldu ve iki ayrı tablomu burada tamamladım. Sanata ve sanatçıya duyarlı Foça halkına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Fevzipaşa Mahallesi Pehlivanoğlu AVM karşısında yer alan Foçart Sanat Galerisi'ndeki sergi 17 – 27 Ağustos tarihleri arasında ve 10.00 – 20.00 saatleri arasında Foça ve İzmirli sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.



Seyfi GÜL







Okunma: 2864
Okunma: 2864












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)