ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Altın Horoz Tiyatrosu umutları sahneye taşıdı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 18.8.2013    


Foça Altın Horoz Tiyatrosu umutları sahneye taşıdı

Foça Belediyesi Altın Horoz Tiyatro Topluluğu 16 Ağustos 2013 Cuma akşamı ‘‘Umutlar Sahnede’’ isimli oyunla izleyici karşısına çıktı.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sahnelenen müzikli-danslı tiyatro oyununda, güncel politik durum ve Gezi Parkı olaylarına göndermeler yapılırken ‘‘Külkedisi’’ ile ‘‘Hansel ve Gretel’’ masallarının çağdaş yorumlarına da yer verildi. Gençliğin tiyatro ve sanat dallarından kopmamasının vurgulandığı oyunda çocuk hakları, dünya barışı, çevre için “Umutlar Sahnede” mesajı verildi.



Hepsi Foça ve çevre yerleşim birimlerinden olan 18 genç oyuncunun rol aldığı tek perdelik oyunu Işık Özen, Okan Öz ve Burcu Çoklu yazdı. Dans koreografilerini Işıl Acar, seslendirmeleri Kemal Çiftçi ve oyunun yönetmeni de olan Işık Özen yaptı.

Kıyafetleri ve ışık efektleri ile görsel bir şölen sunan Altın Horoz’cular oyun içinde ve sonunda izleyenlerden büyük alkış aldı.

Foça Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Yazar Hüseyin Yurttaş; oyun bitiminde oyuncular adına yönetmen Işık Özen’e teşekkür ederek çiçek verdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2398
Okunma: 2398












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)