ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
EGİAD’dan EXPO 2020’ye fotoğraf sanatıyla destek

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 27.7.2013    


EGİAD’dan EXPO 2020’ye fotoğraf sanatıyla destek

Dünyadaki tüm fotoğrafçıların katılımıyla, yaşamın en önemli şartı, sağlık konusunu fotoğraf sanatçılarının vizöründen topluma taşımayı hedefleyen EGİAD, I. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına, “Herkes İçin Sağlık” başlığıyla start verdi. Daha önce, ilkini “İş ve Yaşam”, ikincisini “Kentine İyi Bak”, üçüncüsünü de “Yaşamda İletişim” başlığıyla Ulusal alanda düzenleyen EGİAD, bu kez bir adım öteye giderek, TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu), FIAP (Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu) ve UPI’nin (Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği) katkısıyla, EXPO 2020 sürecine destek amacıyla EGİAD 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması için kolları sıvadı. EXPO Delegelerinin İzmir ziyaret programına denk getirilerek tam katılımlarının sağlanması amaçlanan ödül töreni ve fotoğraf sergisi EXPO 2020 süreciyle, uluslararası mecrada da yankı bulacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, sanatın toplumların gelişiminde en önemli koşullardan biri olduğuna dikkat çekerek, “Fotoğraf sanatıyla çektiğiniz an ya da kişi gelecekle bir bağ kurar ve çektiğiniz kişi, an ya da ortam ölümsüzleşir. Fotoğrafla, tarihleri, toplumları, kültür ve medeniyetleri geleceğe aktarabilirsiniz. Geçmiş için çok güzel bir arşiv niteliği de taşıyabilir. Türk insanının son 10 yılda fotoğrafa bakış açısının çok değiştiğini görüyoruz. Özellikle son iki yılda teknolojide yaşanan gelişmelerin de etkisiyle, fotoğraf algısı çok gelişti. Fotoğraf sanatına ilgi arttı. Biz de EXPO 2020 sürecine her yıl düzenlediğimiz Fotoğraf Yarışmasını Uluslararası mecraya taşıyarak katkı koymak istedik. Büyük bir organizasyon olacak. Başlığımız, ana temamız, bu nedenle ‘Herkes için Sağlık’ olacak. EGİAD olarak, kentimizi ve kentimize büyük katkılar sağlayacak olan EXPO 2020 sürecine tam bir desteği hedefliyoruz” dedi.

I.Uluslararası EGİAD Fotoğraf Yarışması’nda Koşullar Neler

Amatör veya profesyonel fotoğrafa meraklı olan herkese açık düzenlenecek olan yarışmaya gönderilecek fotoğraflar; JPG formatta, kısa kenarı en az 2300 piksel, 300 dpi çözünürlükte ayarlanarak, yarisma@egiad.org.tr adresine iletilebilecek. Yarışmada, tamamen bilgisayar yazılımları ile oluşturulmuş, fotoğrafik içeriği bulunmayan görüntüler kabul edilmeyecek. Yarışma sonucu, katılımcıların e-posta adreslerine bildirilecek ve www.egiad.org.tr, www.tfsf.org.tr adreslerinden de takip edilebilecek.

Son katılım tarihi 17 Ekim 2013 olan yarışmada dereceye girenlere FIAP ve UPI Kurumlarından ayrı ayrı olmak üzere altın, gümüş, bronz, 6 adet mansiyon ile EGİAD Özel Ödülü, İZFAK Özel Ödülü ve 30 adet Sergileme Ödülü verilecek.

Her yarışmacının en çok 4 adet fotoğraf gönderilebildiği yarışmada, ödül alan fotoğraflar TFSF 2013 Almanak’ta yer alacak.

Mr. Zhang Tongsheng – Çin Fotoğraf Federasyonu Başkan Yardımcısı (Çin), Tahir Ün – Fotoğraf Sanatçısı, Reha Bilir – Fotoğraf Sanatçısı, Halil Nadas EGIAD Başkan Vekili, Manolis METZAKİS – UPI Başkanı (Yunanistan) dan oluşan Jüri Heyeti, nihai karara 19 Ekim’de varacak. Sonuçların açıklanması 21 Ekim, Sergi Açılışı ve Ödül Töreni ise 15 Kasım’da organize edilecek.






Okunma: 1206
Okunma: 1206












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)