ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Atık metal eserler kenti süsleyecek

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 19.7.2013    


Atık metal eserler kenti süsleyecek

Dünyanın dört bir yanından gelen heykeltıraşlar atık metallerden sanat eseri yarattı. Ülkelerinde yaptıkları heykel çalışmalarıyla tanınan Mısır’dan Omar Tossoun, Finlandiya’dan Lucien den Arend, Sırbistan’dan Nedim Hadziahmetovic ve Kanada’dan Roger Lapalme ülkemizde de görsel şölen yapmak üzere geldi. Çalıştaya; Kanada, Mısır, Finlandiya ve Sırbistan’dan gelen sanatçıların yanı sıra Türkiye’deki üniversitelerden de katılımlar oldu. Konak Belediyesi katkılarıyla gerçekleşen çalışmalarda heykeltıraşlara Konak Belediyesi Şantiye personelleri de destek verdi. İlk sergi, çalışmalar sonunda İzmir Fuarı Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi önünde yapıldı.

Çalıştay ekibinin Tartan ziyareti

10 günlük bir çalışmanın ardından heykeltıraşların atık metallerden sanat eserleri yaratmalarında yardımcı olan 11 kişilik ekip, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın daveti üzerine Başkan Tartan’ı makamında ziyaret etti. Sürecin keyifli geçtiğini belirten işçiler, hem deneyim hem de dostluk kazandık dedi.

Belediye personelinin desteğiyle ve sanatçıların emeğiyle ortaya çok güzel eserler çıktığını belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti. Tartan, “Ortaya çıkan eserlerle Türkiye’nin ilk Heykel Park’ını açıp eserleri burada sergilemeyi hedefliyoruz. Konak sınırlarımızda uygun bir alan bulduğumuz takdirde eserleri bir arada sergileyebiliriz. Türkiye’nin ilk Mask Müzesi’ni açarak çıktık bu yola ve İzmir’e de ilk Heykel Park’ını da kazandırabiliriz” dedi.

Heykeltıraşların yaptığı ‘Kağıt Hamurundan Masklar’ ‘Erimeyen Yüzler’, ‘Yaşayan Yüzler’, ’Afrika Masklarının Kil ve Atık Malzemelerle Yorumlanması’, ‘Atık Malzemelerle Heykel’, ‘Metal Kuşlar’, ‘Elektronik Atıklarla Fantastik Mask Tasarımları’ ve ‘Konuşan Masklar’ İzmirlilerin beğenisine sunulacak.






Okunma: 1761
Okunma: 1761












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)