ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
27. Uluslararası İzmir Festivali’ne unutulmaz kapanış

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 18.7.2013    


27. Uluslararası İzmir Festivali’ne unutulmaz kapanış

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği(İKSEV) 27. Uluslararası İzmir Festivali, Celsus Kütüphanesi’nde yapılan Apollon Musagéte Quartet konseri ile sona erdi. Gelecek yıl kutlanacak Türkiye –Polonya Diplomatik İlişkilerinin 600 Yılı etkinliklerini başlatan konser öncesinde İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski’ye teşekkür plaketi sundu.

Uluslararası İzmir Festivali’nin en büyüleyici mekânlarından biri olan Celsus Kütüphanesi’nde; Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Kültür Bakanlığı, Adam Mickiewicz Enstitüsü, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ve CMS’nin program sponsorluğunda yapılan konseri Başkonsolos Miroslaw Stawski, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve eşi, İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Avrupa Festivaller Birliği Genel Sekreteri Kathrin Deventer, Fransız sanat tarihçisi ve küratör Philippe Piguet, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Łukasz Paprotny, Adam Mickiewicz Enstitüsü Klasik Müzik Direktörü Łukasz Strusińki, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Borovalı ve yaklaşık 700 sanatsever izledi.

Paweł Zalejski (keman), Bartosz Zachłod (keman), Piotr Szumieł (viyola) ve Piotr Skweres(çello)’dan oluşan Apollon Musagéte Quartet; Çek Besteci Josef Suk’un “Eski Bir Çek İlahisi Üzerine Meditasyon”, Polonyalı Besteci Penderecki’nin “Yazılmamış Bir Güncenin Yaprakları”- Yaylı Çalgılar Quarteti ile Mendelssohn- Bartholdy’nin 2 numaralı Yaylı Çalgılar Quartetini seslendirdi.

Dörtlü’nün çağdaş ve klasik repertuardan seçtikleri eserler ve üstün virtüöziteleri büyük beğeni ve alkış aldı. Dört genç sanatçı alkışlara Stravinsky’nin Tango’su ile teşekkür etti. Manevi akıl hocaları Apollon’un yaşadığı varsayılan topraklara gelmenin ve konser vermenin olağanüstü bir deneyim olduğunu anlatan Apollon Musagéte üyeleri, İzmir’den mutlu anılarla ayrıldıklarını söyledi.






Okunma: 1210
Okunma: 1210












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)