ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Apollon Musagéte Quartet, 600 yıllık Türk –Polonya dostluğu için çalacak

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 13.7.2013    


Apollon Musagéte Quartet, 600 yıllık Türk –Polonya dostluğu için çalacak

Dünyanın en eski senfoni orkestralarından New York Filarmoni’nin 2 Mayıs 2013’deki konseri ile başlayan 27. Uluslararası İzmir Festivali, 16 Temmuz 2013 Salı günü saat 21.30’da Celsus Kütüphanesi’nde CMS’nin program sponsorluğunda yapılacak Apollon Musagéte Quartet Konseri ile sona erecek. Günümüzün en başarılı oda müziği topluluklarından Apollon Musagéte’in konseri, gelecek yıl yapılacak; “Türkiye-Polonya Diplomatik İlişkilerinin 600. Yılı Kutlamaları”nı da başlatacak.

Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Adam Mickiewicz Enstitüsü ve Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konser iki ülke arasındaki 600 yıllık kadim dostluğa adandı. Festivalin görkemli mekanı Celsus Kütüphanesi’ndeki konserde Paweł Zalejski (keman), Bartosz Zachłod (keman), Piotr Szumieł (viyola) ve Piotr Skweres(çello); Çek Besteci Josef Suk’un “Eski Bir Çek İlahisi Üzerine Meditasyon”, Polonyalı Besteci Penderecki’nin “Yazılmamış Bir Güncenin Yaprakları”- Yaylı Çalgılar Quarteti ile Mendelssohn- Bartholdy’nin 2 numaralı Yaylı Çalgılar Quartetini seslendirecek.

2008’de ARD’nin Uluslararası Müzik Yarışmasında kazandıkları birincilik ödülüne birkaç ödül daha ekleyince müzik dünyasının dikkatini çeken Apollon Musagéte Quartet, Vienna Konzerthaus ve Musikverein, önerisiyle “Rising-Stars” (Yükselen Yıldızlar) turuna katıldı ve Mart 2010’da Berlin Filarmoni’de ilk konserini verdi. Dörtlü, dünya devleriyle çalışma fırsatı buldu, günümüzün en prestijli festivallerinin baş konuğu olmayı başardı. Ve 2010 yılında Goslar’da kendi Apollon Musagète Festivalini başlattı. Geleneksel yaylı sazlar dörtlüsü repertuarının yanı sıra, Dörtlü kendisine adanan, çoğunlukla ruhani akıl hocaları Apollon* teması üzerine birçok yeni esere de sahiptir.






Okunma: 1254
Okunma: 1254












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)