ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tarihi Abacıoğlu Han’da Barok ezgiler

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 9.7.2013    


Tarihi Abacıoğlu Han’da Barok ezgiler

Kemeraltı Çarşısı’nın tarihi hanlarından olan Abacıoğlu Han 11 Temmuz akşamı ilk kez bir konsere ev sahipliği yapacak. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, tarihi çarşıda yer alan ve Avrupa Mimarlık ödülü sahibi Abacıoğlu Hanı’nda bir ilk yaşanacağını belirterek, esnafa can suyu olacak konserlerin devamının geleceğini söyledi.

“Kültür ve Sanat Kenti İzmir” sloganıyla çalışmalarını sürdüren İKSEV, bu yıl 27’incisini gerçekleştirdiği Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Barok müziğin önde gelen isimlerinden Alman viole sanatçısı Hille Perl ile theorbo sanatçısı Lee Santana’yı Konak Belediyesi’nin katkılarıyla Abacıoğlu Han’da ağırlıyor. 25 yıldır oda müziği çalışmalarını sürdüren İzmir Barok ile birlikte sahne alacak olan Perl ve Santana çok özel bir repertuara imza atacak.
Alanlarında dünyanın en önemli isimlerini İzmir’e getirerek Türkiye’nin ve İzmir’in tanıtımını başarıyla yerine getiren İKSEV, perşembe akşamı İzmirlileri Barok müziği ile buluşturacak. Bu özel konser, dünyanın en eski ve en büyük açık alışveriş merkezlerinden Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı kurtarma projelerine destek vermek amacıyla Konak Belediyesi tarafından restore edilen ve Avrupa Mimarlık ödülü alan Abacıoğlu Han’da gerçekleşecek.






Okunma: 1310
Okunma: 1310












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)